193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Sfaturi pentru bucatarii incepatori: Cum se fierb pastele...

Sfaturi pentru bucatarii incepatori: Cum se fierb pastele

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru bucatarii incepatori: Cum se fierb pastele
Continuam seria de retete simple, sfaturi pentru bucatarii incepatori. Am vazut ce trebuie sa facem ca sa obtine un orez fiert reusit, acum trecem la alta mancare foarte populara, si extrem de simplu de facut: pastele.

Iata deci cum se fierb pastele:
Se alege o oala mare, astfel incat sa avem multa apa deasupra pastelor. Dimensiunea oalei va fi asadar in functie de cate paste vrem sa pregatim. Se pune apa la fiert, la foc iute. Se lasa astfel pana da in clocot, moment in care adaugam pastele. Le lasam apoi la foc mic-mediu, adaugind si sare in apa dupa gust (putem presara si alte condimente de asemenea, insa sarea este esentiala, pastele nefiind deobicei sarate).

Pastele se lasa aproximativ 10 minute (de cele mai multe ori indicatii exacte sunt date si pe ambalajul lor). Pentru paste al dente (putin mai tari) este recomandata lasarea cu 1-2 minute mai putin pe foc. Daca tineti la silueta si la sanatate, si ati ales pentru paste integrale, recomandarea noastra este sa le lasati cu 1 minut in plus, daca le doriti moi. Pana exact in momentul servirii, pastele se lasa in apa in care au fiert, pentru a nu se usca. Se amesteca cu diferite sosuri!





Postat de Daniela Tiba pe data de 2009-03-05 Vizualizari: 6909


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru bucatarii incepatori: Cum se fierb pastele, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Completati-va setul de ustensile de gatit daca situatia o cere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro