193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi ...» Lifestyl...» Caviarul este cu adevarat o delicatesa a celor bogati...

Caviarul este cu adevarat o delicatesa a celor bogati

      Trimite pe mail Printeaza
Caviarul este cu adevarat o delicatesa a celor bogati
Adevaratul caviar, produs exclusiv in Azerbaidjan, Rusia si Iran sau alte state din zone Marii Caspice, deosebit de scump si comercializat la preturi astronomice intre 6000 si 12.000 de euro per kilogram, este cu adevarat o hrana a celor bogati, fiind foarte bogat in nutrimente variate si benefic pentru sanatate chiar si consumat in cantitati infime de pana la maximum 50 de grame.

Portia recomandata de caviar pentru o persoana se situeaza undeva intre 30 si 50 de grame, mai mult putand fi daunator pentru organism deoarece caviarul contine si niveluri mari de sodiu si colesterol, care ingreuneaza inutil rata metabolismului daca se mananca in exces. Caviarul contine calciu, fosfor, fier, magneziu, seleniu, vitamine din gama B, vitaminele A, C, D, proteine de calitate, acizi grasi omega-3 si amino-acizi esentiali, putand fi benefic din multe puncte de vedere pentru sanatatea organismului uman.

Caviarul comercializat pe piata poate fi pasteurizat sau nu, cel pasteurizat putand rezista mai mult, dar avand si mai putine proprietati nutritive decat cel nepasteurizat. 30 de grame de caviar contin pana la 80 de calorii, dintre care aproximativ 30 de calorii sunt oferite de proteine, iar restul de grasimi si carbohidrati. Cantitatea de acizi grasi omega-3 din doar o portie de caviar poate chiar si depasi un gram, facand caviarul cu adevarat un supliment alimentar util pentru sanatatea inimii si a sistemului circulator.

Copiilor sub varsta de 5 ani, care au un sistem imunitar in formare, nu li se recomanda sa consume acest aliment deoarece este foarte perisabil si poate contine bacterii daunatoare organismului celor mici. Caviarul pasteurizat este mai sigur pentru consum in cazul copiilor, desi contine mai putine nutrimente.

Alaturi de nutrimentele enumerate mai sus, caviarul contine si alte zeci de nutrimente utile, dar in cantitati prea mici pentru a avea un efect de durata asupra organismului uman. In prezent, productia internationala de caviar este in continua scadere deoarece anumite specii de sturioni de la care se recolteaza acest aliment sunt aproape in prag de disparitie, iar autoritatile doresc sa conserve aceste specii si se feresc sa le mai exploateze la fel de crancen ca si in trecut.

Cele mai cautate marci de caviar din inteaga lume sunt beluga, sterlet, osetra si sevruga, toate produse exclusiv in zona Marii Caspice si Iran si cunoscute sub denumirea de caviar negru. Alti mari producatori de caviar functioneaza pe piata internationala prin fermele piscicole din Spania, Franta, Uruguay si California si ofera caviar proaspat la preturi mult mai mici decat cele practicate pentru caviarul negru, dar acestea sunt mai slabe din punct de vedere nutritional, la unele sortimente folosindu-se chiar si coloranti sau aditivi alimentari diversi, pentru o mai buna prezentare.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-08-06 Vizualizari: 8130


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Caviarul este cu adevarat o delicatesa a celor bogati, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru supe si ciorbe apelati la o diversitate mare a legumelor si nu la condimente praf.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro