Lifestyle
Proteinele sub forma de pudra se vand bine si in Romania

In trecut mai ales persoanele care practicau culturismul si sportivii de performanta aveau idee despre beneficiile pe care le pot aduce proteinele sub forma de pudra pentru o alimentatie echilibrata, dar in prezent aceste produse inedite sunt disponibile si pentru publicul larg, ajutand simtitor la cresterea masei musculare, acolo unde se doreste acest lucru.
Proteinele furnizate in acesta forma sunt mai usor de asimilat de catre organism si nu se consuma, bineinteles, decat in cantitatile recomandate si doar atunci cand medicul permite acest lucru. O bautura sau o mancare preparata cu un adaos de proteine-pudra ajuta la refacerea organismului dupa efort fizic prelungit, repara musculatura, permite sustinerea unor eforturi fizice mari, mareste capacitatea de aparare a organismului, stimuleaza rata metabolismului si poate ajuta uneori la scaderea in greutate.
Proteinele sub forma de pudra pot fi introduse la dieta fie dimineata, la micul-dejun, mai ales daca urmeaza sa se faca efort fizic peste zi, inaintea si dupa sedintele de exercitii fizice, la pranz daca s-a depus o munca istovitoare in prima parte a zilei si, foarte rar, seara deoarece pot da astfel peste cap programul de odihna.
Nu trebuie insa uitat faptul ca proteinele obtinute din alimente sunt o sursa mult mai buna decat cele din suplimentele sub forma de pudra si ca astfel de suplimente se introduc la dieta doar atunci cand este nevoie de un surplus de proteine sau atunci cand alimentatia este prea saraca in proteine de calitate. Uneori proteinele din alimente nu pot fi asimilate usor de catre organism si in aceasta situatie aportul de proteine-pudra este de dorit, la fel stand situatia si in cazul vegetarienilor care nu isi pot procura necesarul de proteine doar din alimentatia zilnica.
Proteinele sub forma de pudra pot fi introduse in preparate diverse, plecand de la simpla dizolvare a lor in apa, lapte sau suc de portocale si pana la adaugarea lor in salate, paste de fructe obtinute la mixer, branzeturi moi, iaurturi, cereale pentru micul-dejun, supe, tocanite sau aluaturi. Practic, proteinele-pudra pot fi adaugate la orice tip de preparat culinar, fara a impieta asupra gustului sau final sau a aromelor sale.
Atentie marita la consumul de astfel de suplimente pe baza de proteine trebuie acordata atunci cand se stie ca rinichii sunt afectati de o boala grava sau organismul nu poate procesa corect proteinele din cauza absentei unor amino-acizi, a afectiunilor ficatului sau din alte cauze medicale. In plus, aportul de proteine la dieta va trebui sa fie insotit obligatoriu de un consum marit de apa, pentru a se permite organismului sa functioneze la niste parametri normali.
Proteinele furnizate in acesta forma sunt mai usor de asimilat de catre organism si nu se consuma, bineinteles, decat in cantitatile recomandate si doar atunci cand medicul permite acest lucru. O bautura sau o mancare preparata cu un adaos de proteine-pudra ajuta la refacerea organismului dupa efort fizic prelungit, repara musculatura, permite sustinerea unor eforturi fizice mari, mareste capacitatea de aparare a organismului, stimuleaza rata metabolismului si poate ajuta uneori la scaderea in greutate.
Proteinele sub forma de pudra pot fi introduse la dieta fie dimineata, la micul-dejun, mai ales daca urmeaza sa se faca efort fizic peste zi, inaintea si dupa sedintele de exercitii fizice, la pranz daca s-a depus o munca istovitoare in prima parte a zilei si, foarte rar, seara deoarece pot da astfel peste cap programul de odihna.
Nu trebuie insa uitat faptul ca proteinele obtinute din alimente sunt o sursa mult mai buna decat cele din suplimentele sub forma de pudra si ca astfel de suplimente se introduc la dieta doar atunci cand este nevoie de un surplus de proteine sau atunci cand alimentatia este prea saraca in proteine de calitate. Uneori proteinele din alimente nu pot fi asimilate usor de catre organism si in aceasta situatie aportul de proteine-pudra este de dorit, la fel stand situatia si in cazul vegetarienilor care nu isi pot procura necesarul de proteine doar din alimentatia zilnica.
Proteinele sub forma de pudra pot fi introduse in preparate diverse, plecand de la simpla dizolvare a lor in apa, lapte sau suc de portocale si pana la adaugarea lor in salate, paste de fructe obtinute la mixer, branzeturi moi, iaurturi, cereale pentru micul-dejun, supe, tocanite sau aluaturi. Practic, proteinele-pudra pot fi adaugate la orice tip de preparat culinar, fara a impieta asupra gustului sau final sau a aromelor sale.
Atentie marita la consumul de astfel de suplimente pe baza de proteine trebuie acordata atunci cand se stie ca rinichii sunt afectati de o boala grava sau organismul nu poate procesa corect proteinele din cauza absentei unor amino-acizi, a afectiunilor ficatului sau din alte cauze medicale. In plus, aportul de proteine la dieta va trebui sa fie insotit obligatoriu de un consum marit de apa, pentru a se permite organismului sa functioneze la niste parametri normali.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-08-09 Vizualizari: 4899
Daca ti-a placut articolul Proteinele sub forma de pudra se vand bine si in Romania, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Faceti o lista cu ingredientele pe care le aveti si o alta cu cele de care va mai fi nevoie.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta