193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 6 tipuri de cafele

6 tipuri de cafele

      Trimite pe mail Printeaza
6 tipuri de cafele
Hai sa aruncam o privire la 6 din cele mai populare tipuri de cafele, si cum trebuiesc ele savurate.

Espresso
Espresso este un tip de cafea tare, obtinuta prin trecerea aburului prin boabele de cafea, la presiune inalta, intr-o masina de espresso. Un espresso perfect va avea o spuma aurie-maronie, groasa, la suprafata. Daca aceasta spuma este cum trebuie sa fie, zaharul va pluti cateva secunde la suprafata atunci cand este adaugat cu lingurita.

Espresso este punctul de pornire pentru mai multe tipuri de cafea, precum capucino, insa multi impatimiti insista ca aceasta cafea tare sa fie bauta ca atare, eventual cu putin zahar.

Cum il serviti? Cu putin zahar. Scurt inseamna mai putina apa, deci mai concentrat, iar lung, cu mai multa apa, intr-o cana mai mare, este mai diluat. Varietati: adaugati-i spuma de lapte si o sa obtineti espresso macchiato. Espresso corretto se obtine adaugand un strop de lichior sau cognac.

Cappucino
Aceasta bautura extrem de populara poate tine loc si de desert. La baza este un espresso, caruia i se adauga lapte si spuma.

Cum il serviti? Se obisnuieste adaugarea de cacao pulbere, sau de ciocolata neagra rasa pe deasupra. Cappucino Ice este o bautura extrem de racoritoare pe timp de vara.

Americano
Americano se obtine amestecand un espresso cu o cana de apa. Se presupune ca numele a aparut de fapt ca o insulta la adresa modului in care americanii isi diluau la inceputuri espresso pentru a il putea bea.

Cum il serviti? De obicei se serveste cu zahar si lapte, insa adevaratii cunoscatori insita sa se lase la o parte laptele, pentru a putea aprecia mai bine gustul si aroma espresso-ului.

Caffe latte
O caffe latte este formata dintr-o parte espresso si 3 parti lapte.

Cum o serviti? Cu o prajitura alaturi, este o parte importanta din micul dejun.

Caf au Lait
Aceasta populara bautura frantuzeasca este similara Caffe Latte, insa in loc de espresso se foloseste cafea normala. Este considerata o forma mai slaba a celei de mai sus.
Cum o serviti? De obicei, indulcita cu zahar.
Caf Mocha (Mochachino)
Caf Mocha este un cappucino sau o Caffe Latte la care a fost adaugat sirop de ciocolata. Retele pot insa varia in functie de cafenea, uneori obisnuindu-se sa fie folosit sirop de caramel (in acest caz numindu-se Caramel Macchiato).





Postat de Daniela Tiba pe data de 2009-03-05 Vizualizari: 4671


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 6 tipuri de cafele, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro