193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cateva solutii simple pentru dezastrele de tip culinar...

Cateva solutii simple pentru dezastrele de tip culinar

      Trimite pe mail Printeaza
Cateva solutii simple pentru dezastrele de tip culinar
Nu de putinele ori, in bucatarie dezastrul ne pandeste exact cand ne asteptam mai putin si este indicat sa gasim o solutie imediata sau sa ne facem altfel de tot rasul cu o mancare gatita de mantuiala si servita doar ca sa acoperi masa cu ceva, de forma.

Metode rapide si eficiente de rezolvare a unor astfel de dezastre culinare sunt si urmatoarele, cu un accent special pe sosurile nereusite, tocanite si supe imposibil de consumat, prajituri inestetice sau alimente prajite in exces:

1. Uneori, atunci cand preparam friptura de vitel sau de purcel nu estimam corect marimea portiei de carne si la final obtinem o friptura prea mica ca sa poata fi oferita cu succes la masa. In aceasta situatie, solutia de compromis este sa se taie toata friptura suvite sau fasii si sa se foloseasca la prepararea unei salate delicioase sau a unui fel de mancare rapid pe baza de paste sau de orez.

2. Piureul de legume sau mancarea de mazare pot fi uneori foarte apoase si nimeni nu ar indrazni sa le serveasca astfel, dar exista si o solutie aici si consta in adaugarea suplimentara a unuia sau chiar doua oua bine batute, niste zarzavaturi proaspat tocate si ceva faina alba, care frecate bine alaturi de piure sau mancarea de mazare vor restabili consistenta acestora.

3. Sosul plin de cocoloase este prezent de multe ori mai ales la bucatarii incepatori si nu exista acum un ajutor mai de nadejde ca blenderul care va reusi in foarte scurta vreme sa transforme un sos condamnat intr-unul foarte fin, gustos si estetic. La final se mai poate adauga lapte, zeama de carne, suc de portocale sau alt ingredient la alegere pentru a subtia sosul, iar daca este prea subtire deja atunci tot faina alba si un ou bine batut vor reusi sa faca o treaba buna.

4. O tocanita sau o supa prea grasa pot fi reparate daca se lasa la racit putin si apoi se foloseste o lingura mai larga, cuburi de gheata, frunze de salata sau de varza ca sa se extraga excesul de grasime din mancare. In general, nu va fi o operatie prea grea, grasimea adunandu-se mai toata la suprafata mancarii.

5. In sfarsit, prajiturile inestetice, dezumflate si stafidite pot fi salvate si transformate intr-o tratatie de zile mari daca se perforeaza la suprafata cu o scobitoare de lemn, apoi se insiropeaza cu un amestec placut la alegere, se plaseaza apoi fructe uscate sau exotice bine maruntite pe deasupra si se acopera totul cu frisca din belsug. Prajiturile rezultate vor fi chiar mai gustoase decat originalul.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-09-10 Vizualizari: 6087


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cateva solutii simple pentru dezastrele de tip culinar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro