193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gatitul are si aplicatii utile in gospodarie

Gatitul are si aplicatii utile in gospodarie

      Trimite pe mail Printeaza
Gatitul are si aplicatii utile in gospodarie
- Covoarele pot fi curatate impecabil daca in prealabil se presara suprafata lor cu frunze de ceai umede, se infasoara apoi covorul si se lasa o bucata de vreme astfel, dupa care se poate trece la curatarea propriu-zisa a covorului;

- Ramele poleite ale tablourilor sau fotografiilor pot fi readuse la starea lor initiala daca se periaza cu o perie fina si putin albus de ou, astfel indepartand praful si murdaria. In continuare se poate folosi apa in care s-au fiert doua, trei cepe pentru a aduce metalul la stralucirea sa de altadata;

- Abajururile, bolurile sau recipientele din sticla se curata prin fierbere usoara intr-un recipient larg cu apa rece si o lingura generoasa de sare de bucatarie. La final se lasa sa se raceasca cu incetul si nu se plaseaza imediat sub apa rece sau la aer rece;

- Petele de fructe sau cele de ceai se curata foarte rapid cu apa fiarta, care se toarna peste pata cu pricina, frecandu-se usor materialul. Daca nu iese imediat, atunci se poate apela la o lingura de inox cu care sa se frece pata pana ce va disparea;

- Hainele colorate care tind sa elibereze vopseaua la spalat trebuie mai intai lasate la inmuiat penru un sfert de ora intr-un lighean cu apa rece si una sau doua linguri de sare. Dupa aceasta se pot spala normal, eliberand mult mai putina vopsea ca inainte;

- Mucegaiul de pe haine sau alte textile se indeparteaza prin dizolvarea de sapun peste partile afectate, apoi frecare si expunerea la soare pentru cel putin 2 ore. Daca mucegaiul inca mai este prezent, se poate repeta procedura;

- Sticlele cu gatul ingust pot fi spalate usor daca se taie pai cativa cartofi fara coaja si se plaseaza in interiorul fiecarei sticle cartofi astfel taiati dupa care se adauga apa calda si se agita sticla viguros pana ce devine foarte curata. La final, se elimina cartofii pai si se clateste foarte bine cu apa rece;

- Atunci cand este nevoie de gheata pentru a se reduce febra unui pacient si gheata nu este disponibila se poate apela si la castraveti, taindu-se coji mai groase pe lung si plasandu-se cu miezul pe fruntea, pe gatul sau pe pieptul pacientului;

- Orezul prins de peretii tigaii unde a fost gatit se indeparteaza usor la final prin adaugarea succesiva de apa foarte fierbinte, golire si adaugare apoi de apa foarte rece. Se lasa putin la inmuiat si orezul se va desprinde aproape singur de pe peretii tigaii;

- Bicarbonatul de sodiu este mai util ca agent de curatare decat ca ingredient alimentar, putand fi folosit in aceeasi maniera ca si orice praf abraziv din comert. Suplimentar, bicarbonatul de sodiu este si un excelent dezodorizant, eliminand cu succes mirosurile neplacute din cuptor, frigider sau camara de alimente.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-09-13 Vizualizari: 4350


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatitul are si aplicatii utile in gospodarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro