193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gatitul la plita cu inductie

Gatitul la plita cu inductie

      Trimite pe mail Printeaza
Gatitul la plita cu inductie
Bucataria moderna presupune un gatit sanatos si delicios, dar mai presupune si timpi redusi de preparare a mancarii pentru ca altfel la cel bun toate investitiile facute in dispozitivele si ustensilele de ultima generatie. Gatitul de calitate este astfel accesibil chiar si incepatorilor, iar oferta producatorilor de electrocasnice nu inceteaza sa ne uimeasca pe toti cu alte si alte dispozitive de mare succes la public.

Plitele cu inductie sunt printre cele mai noi inventii adresate universului culinar, iar eficienta lor se pare ca este superioara aceleia a mai vechilor aragazuri sau plite electrice. Gatitul pe baza de inductie se caracterizeaza printr-o eficienta crescuta gratie timpilor rapizi de incalzire a alimentelor, mentinerii temperaturii la nivel constant si conservarii energiei care nu se va mai pierde la fel de usor ca in cazul gatitului la aragaz sau la plita electrica.

Campul electromagnetic este utilizat la gatitul prin inductie si nu flacara deschisa, iar astfel recipientul metalic asezat pe zona de gatit se incalzeste imediat si gatitul este instantaneu. Paradoxal, suprafata plitei cu inductie ramane la fel de rece ca atunci cand aceasta nu functioneaza, dar recipientul in care se gateste este bineinteles la temperaturi foarte inalte.

Ca punct tare al gatitului prin inductie mai putem aminti si faptul ca temperatura din bucatarie se mentine la un nivel mai scazut decat in cazul folosirii dispozitivelor traditionale, lucru foarte util in sezonul cald.

Din pacate insa la plitele cu inductie nu se pot folosi recipientele obisnuite de gatit ci trebuie facuta o investitie suplimentara in recipiente speciale, din material magnetic precum fonta sau inoxul, care au fundul complet plat pentru a face un bun contact cu suprafata plitei. In mod normal, aceste recipiente trebuie distribuite odata cu plita prin inductie deci nu uitati sa solicitati si acest lucru atunci cand achizitionati un astfel de dispozitiv.

Plitele cu inductie sunt usor de amenajat, nu ocupa spatiu in bucatarie si pot fi amplasate ca atare sau incorporate in peretii locuintei. Pericolele in exploatare sunt minime, iar consumul de energie redus. Totusi, preturile de vanzare a unor astfel de dispozitive electrocasnice nu sunt nicidecum atractive si de aceea trebuie prospectata piata cu mare atentie mai inainte de a cumpara o plita cu inductie cu adevarat performanta.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-09-13 Vizualizari: 13524


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatitul la plita cu inductie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro