193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum folosim corect procesorul de alimente?

Cum folosim corect procesorul de alimente?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum folosim corect procesorul de alimente?
Procesorul de alimente, prea putin utilizat chiar si de catre bucatarii cu mare experienta, este unul dintre cele mai versatile dispozitive electrocasnice, menit sa scurteze timpii de gatit la jumatate si oferind bucatarului suficient timp liber pentru a se ocupa de alte activitati culinare si gospodaresti.

Cei care folosesc in mod frecvent procesorul de alimente stiu deja ca acest excelent ajutor casnic te aduce cu adevarat din epoca de piatra in mileniul al III-lea, iar a mai concepe gatitul in prezent fara un procesor de alimente profesional reprezinta pentru acestia o pedeapsa similara cu aceea data puscariasilor pusi la munca silnica.

Desigur ca nu toate procesoarele de alimente de pe piata romaneasca se preteaza la elogiile enuntate anterior, dar acelea care sunt realizate de firme cu renume merita toti banii, diferenta de pret intre un procesor de alimente de duzina si unul profesional fiind nu foarte mare, dar randamentul celor din urma depasind net pe acela al dispozitivelor similare produse cine stie pe unde si de cine.

Un procesor de alimente bun, contrar opiniei larg incetatenite, nu ajuta doar la transformarea alimentelor intr-o pasta omogena ci este util si pentru pasarea, maruntirea, cremarea sau chiar taierea mai fina a legumelor, carnii ori a altor alimente. Procesoarele de alimente de calitate sunt mai grele decat cele de duzina, au motoare mai performante si ofera o gama intreaga de cutite pentru taiere, capabile sa indeplineasca cele mai variate servicii culinare.

Desi un simplu dispozitiv electrocasnic, procesorul de alimente iti poate schimba complet modul de alimentatie, oferindu-ti o viata mai simpla si mai sanatoasa. Daca este sa luam in considerare doar usurinta cu care putem incorpora cele mai nutritive ingrediente in salate, tocanite sau preparate la cuptor si tot merita sa achizitionam un procesor de alimente care sa ne tina ani buni de zile.

Dintre serviciile cele mai intalnite pe care le ofera un procesor de alimente profesional putem aminti:

- Felierea - prin ajustarea cutitelor se pot felia alimentele la dimensiunile dorite;
- Tocarea - ceapa, morcovii, alte legume sau zarzavaturi pot fi tocate in timp scurt si mai bine decat ar face-o un maestru bucatar;
- Raderea alimentelor - la fel ca si la razatoarea manuala si la procesorul de alimente se pot rade diferite alimente, dar mult mai repede si mai eficient;
- Prepararea vinegretelor pentru salate;
- Prepararea aluatului pentru copt si baterea temeinica a oualor;
- Tocarea carnii pentru parjolute, chiftele, hamburgeri etc.;
- Prepararea pateurilor din carne, piureuri si alte mancaruri care necesita o consistenta mai fina;
- Preparare amestecuri utile de condimente.

Desigur ca nu toate alimentele vor putea fi prelucrate la procesorul de alimente, unele dintre acestea (broccoli, conopida, zarzavaturi, salate mai fragile, etc.) pierzand din proprietatile lor nutritive daca nu sunt prelucrate manual. Cu toate acestea procesorul de alimente ramane prin sine insusi un mic robot-bucatar care ne poate ajuta foarte mult la prepararea unei hrane sanatoase, realizata in cel mai scurt timp posibil.

In Romania, din pacate, procesoarele profesionale de alimente abia si-au facut intrarea pe piata de foarte scurta vreme, iar publicul inca are nevoie de informatie de calitate pentru a decide daca merita facuta sau nu si aceasta investitie in confort si siguranta la gatit.

Procesorul de alimente fara nici o indoiala isi merita toti banii, dar atentie de unde vi-l procurati si nu uitati sa cereti si un model capabil sa indeplineasca multiple sarcini culinare si nu doar cele specifice unui banal mixer sau blenderului de alimente.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-10-01 Vizualizari: 6728


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum folosim corect procesorul de alimente?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro