193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Castravetele amar si proprietatile sale curative

Castravetele amar si proprietatile sale curative

      Trimite pe mail Printeaza
Castravetele amar si proprietatile sale curative
Cunoscut si sub denumirea de pepene amar, karela sau goya, castravetele amar este una dintre cele mai amare legume din intreaga lume si nu intamplator i s-a acordat aceasta denumire in trecut. Desi mai greu de introdus la dieta din cauza gustului sau aproape insuportabil, castravetele amar are multe nutrimente de exceptie si medicii care l-au studiat au ajuns la concluzia ca poseda o serie de proprietati curative foarte rar intalnite in stare naturala la alte legume sau fructe. Analizand compozitia castravetului amar, savantii au descoperit o lista impresionanta de vitamine si minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A si minerale precum calciul, magneziul, potasiul, sodiul, fierul si zincul. Continutul de grasimi este totusi foarte mic, dar exista cantitati mai mari de fibre alimentare si de carbohidrati, care il fac un aliment foarte util pentru sanatatea sistemului digestiv. In ce priveste proprietatile terapeutice ale castravetelui amar, in special persoanele care sufera de diabet ar putea beneficia din plin de consumul moderat de castravete amar, cercetari de data recenta oferind date foarte pozitive din acest punct de vedere. Gratie unor substante pe care le contine, dar inca nu se stie exact cum actioneaza acestea, castravetele amar se pare ca are proprietatea de a echilibra nivelul zaharului din sange, coborand catre normal valorile sale prea ridicate. Utilizat in mod traditional si in tratarea starilor de iritare si de inflamare a organismului, castravetele amar are certe proprietati calmante si antiinflamatorii si merita introdus la dietele de detoxifiere a organismului. Aflate deocamdata in plina desfasurare, cercetarile care sa probeze si utilitatea castravetului amar in terapiile anti HIV/SIDA au dovedit pana in prezent ca acest aliment cu siguranta intareste simtitor sistemul imunitar in fata atacului virusilor si bacteriilor, dar se spera ca la final sa se poate gasi o cale prin care castravetele amar sa fie folosit cu succes in tratarea teribilei maladii cauzata de virusul HIV. Una peste alta, castravetele amar, o leguma complet necunoscuta in Romania pana nu demult, este un aliment care merita toata stima noastra si ar fi interesant de aflat si faptul ca in prezent se poate cultiva in Romania chiar si de catre particularii care locuiesc fie la casa, fie intr-un apartament de bloc. Semintele de castravete amar se gasesc in comertul romanesc, iar conditiile de crestere cer in mod expres lumina si caldura constanta. Castravetele amar se poate cultiva atat in sere cat si in balcoane inchise si este o planta care da multe fructe intr-un timp relativ scurt. Desigur ca informatiile detaliate va vor putea fi furnizate in primul rand de catre agricultorii de profesie si pasionatii de cresterea plantelor, dar in principiu se poate face acest lucru, iar persoanele care sufera de diabet merita sa incerce o cura de castravete amar, bineinteles sub o stricta supraveghere medicala.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-10-13 Vizualizari: 26411


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Castravetele amar si proprietatile sale curative, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro