Tips & tricks
Electrolux – Pasiune pentru inovatie

Atunci cand arta culinara intalneste tehnologia inovativa nu poate fi vorba decat despre Electrolux, unul din liderii mondiali in productia aparatelor electrocasnice, ale carui produse premium sunt folosite in restaurantele si casele oamenilor de peste 80 de ani.
De-a lungul timpului, unii dintre cei mai recunoscuti bucatari au optat pentru echipamentele profesionale Electrolux datorita performantei acestora. Tetsuya Wakuda, bucatar renumit pentru filosofia sa culinara, a optat pentru Electrolux in restaurantul sau din Sydney, Australia. De asemenea, faimosul bucatar Jamie Oliver a initiat, in colaborare cu televiziunea ABC si Electrolux „Food Revolution”, un serial saptamanal in care Jamie incearca sa schimbe obiceiurile de alimentatie ale locuitorilor din orasul Huntingon West Virginia, considerat cel mai nesanatos oras din America.
Pentru a duce gatitul la urmatorul nivel, Electrolux a dezvoltat si o gama de aparate electrocasnice high-tech, care preiau rolul unui bucatar profesionist in casa ta. Astfel, plita cu inductie si cuptorul CombiSteam iti vor pregati oricand o cina deosebita.
Plita cu inductie: Eficienta si siguranta maxima, consum minim
Gatitul prin inductie este mult mai sigur, chiar si pentru novicii artei culinare, deoarece nu presupune nici o flacara deschisa. Inductia este o modalitate de generare a caldurii bazata pe energie electromagnetica generata intre zona de gatit si recipient. Caldura este directionata catre interiorul vasului utilizat, iar restul zonelor de inductie raman reci. Astfel plita ofera o modalitate sigura de a gati.
Cu 30% mai putin consum de energie
Intrucat pierd putina caldura, plitele cu inductie sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, reducand astfel consumul de energie si, implicit, costurile. De exemplu, apa fierbe de trei ori mai repede pe plita cu inductie comparativ cu o plita electrica, iar consumul de energie este redus cu 30%. In plus, plita cu inductie de la Electrolux nu te mai limiteaza la clasicele 4 ochiuri de gatit. Astfel poti gati in acelasi timp mai multe feluri de mancare, economisind timp. Iar daca vasul de gatit are o dimensiune mai mare sau atipica, nu trebuie sa te ingrijorezi, se va incalzi perfect oriunde l-ai pozitiona pe plita.
Uita de murdaria din cuptor
Cei pasionati de gatit stiu ca nu au nevoie de un motiv pentru a-si surprinde familia sau prietenii cu o cina deosebita. Insa pe cat de gustoase sunt fripturile cu sosuri, garniturile si prajiturile, pe atat de intensa trebuie sa fie curatenia post-preparare. Electrolux iti ofera solutia impotriva murdariei din cuptor: sistemele de autocuratare pirolitice.
Piroliza, cea mai eficienta solutie
Sistemul de auto-curatare pirolitica poate fi activat de cate ori este nevoie. Odata selectata functia de piroliza, interiorul cuptorului se incalzeste la 500˚C. La aceasta temperatura toate reziduurile din interiorul cuptorului sunt arse, la final ramanand numai o usoara urma de cenusa ce poate fi indepartata usor, cu o laveta umeda. Datorita temperaturii foarte ridicate din interiorul cuptorului, specialistii Electrolux recomanda sa indepartezi toate accesoriile inainte de a activa programul de autocuratare.
In plus, atunci cand temperatura cuptorului ajunge la 300˚C, usa cuptorului se blocheaza automat. Astfel chiar si cele mai curioase persoane nu vor putea accesa cuptorul pe durata programului de autocuratare. La final, odata racit interiorul, usa se deblocheaza, si vei putea folosi cuptorul ca si cum n-ar fi fost niciodata murdar.
Pentru o siguranta sporita impotriva potentialelor arsuri, toate cuptoarele dotate cu functia pirolitica sunt prevazute cu usi care au 4 straturi de sticla pentru a mentine temperatura exterioara la un nivel scazut.
De acum inainte poti pregati mancaruri cu sosuri elaborate, fara sa iti faci griji pentru momentul curateniei cuptorului. Restul, tine de Electrolux!
De-a lungul timpului, unii dintre cei mai recunoscuti bucatari au optat pentru echipamentele profesionale Electrolux datorita performantei acestora. Tetsuya Wakuda, bucatar renumit pentru filosofia sa culinara, a optat pentru Electrolux in restaurantul sau din Sydney, Australia. De asemenea, faimosul bucatar Jamie Oliver a initiat, in colaborare cu televiziunea ABC si Electrolux „Food Revolution”, un serial saptamanal in care Jamie incearca sa schimbe obiceiurile de alimentatie ale locuitorilor din orasul Huntingon West Virginia, considerat cel mai nesanatos oras din America.
Pentru a duce gatitul la urmatorul nivel, Electrolux a dezvoltat si o gama de aparate electrocasnice high-tech, care preiau rolul unui bucatar profesionist in casa ta. Astfel, plita cu inductie si cuptorul CombiSteam iti vor pregati oricand o cina deosebita.
Plita cu inductie: Eficienta si siguranta maxima, consum minim
Gatitul prin inductie este mult mai sigur, chiar si pentru novicii artei culinare, deoarece nu presupune nici o flacara deschisa. Inductia este o modalitate de generare a caldurii bazata pe energie electromagnetica generata intre zona de gatit si recipient. Caldura este directionata catre interiorul vasului utilizat, iar restul zonelor de inductie raman reci. Astfel plita ofera o modalitate sigura de a gati.
Cu 30% mai putin consum de energie
Intrucat pierd putina caldura, plitele cu inductie sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, reducand astfel consumul de energie si, implicit, costurile. De exemplu, apa fierbe de trei ori mai repede pe plita cu inductie comparativ cu o plita electrica, iar consumul de energie este redus cu 30%. In plus, plita cu inductie de la Electrolux nu te mai limiteaza la clasicele 4 ochiuri de gatit. Astfel poti gati in acelasi timp mai multe feluri de mancare, economisind timp. Iar daca vasul de gatit are o dimensiune mai mare sau atipica, nu trebuie sa te ingrijorezi, se va incalzi perfect oriunde l-ai pozitiona pe plita.
Uita de murdaria din cuptor
Cei pasionati de gatit stiu ca nu au nevoie de un motiv pentru a-si surprinde familia sau prietenii cu o cina deosebita. Insa pe cat de gustoase sunt fripturile cu sosuri, garniturile si prajiturile, pe atat de intensa trebuie sa fie curatenia post-preparare. Electrolux iti ofera solutia impotriva murdariei din cuptor: sistemele de autocuratare pirolitice.
Piroliza, cea mai eficienta solutie
Sistemul de auto-curatare pirolitica poate fi activat de cate ori este nevoie. Odata selectata functia de piroliza, interiorul cuptorului se incalzeste la 500˚C. La aceasta temperatura toate reziduurile din interiorul cuptorului sunt arse, la final ramanand numai o usoara urma de cenusa ce poate fi indepartata usor, cu o laveta umeda. Datorita temperaturii foarte ridicate din interiorul cuptorului, specialistii Electrolux recomanda sa indepartezi toate accesoriile inainte de a activa programul de autocuratare.
In plus, atunci cand temperatura cuptorului ajunge la 300˚C, usa cuptorului se blocheaza automat. Astfel chiar si cele mai curioase persoane nu vor putea accesa cuptorul pe durata programului de autocuratare. La final, odata racit interiorul, usa se deblocheaza, si vei putea folosi cuptorul ca si cum n-ar fi fost niciodata murdar.
Pentru o siguranta sporita impotriva potentialelor arsuri, toate cuptoarele dotate cu functia pirolitica sunt prevazute cu usi care au 4 straturi de sticla pentru a mentine temperatura exterioara la un nivel scazut.
De acum inainte poti pregati mancaruri cu sosuri elaborate, fara sa iti faci griji pentru momentul curateniei cuptorului. Restul, tine de Electrolux!
Postat de Iosub Alin pe data de 2010-11-05 Vizualizari: 4274
Daca ti-a placut articolul Electrolux – Pasiune pentru inovatie, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Nu uitati de aperitivele de regim precum broccoli, salata verde sau sparanghel acompaniate de un sos usor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta