193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Suprafete de lucru moderne pentru bucataria noastra...

Suprafete de lucru moderne pentru bucataria noastra

      Trimite pe mail Printeaza
Suprafete de lucru moderne pentru bucataria noastra
Orice bucatarie moderna din prezent are in centrul sau suprafata de gatit, care de obicei reflecta in buna masura si stilul personal al bucatarului care urmeaza sa o foloseasca zi de zi. Plecand de la modelul de suprafata de gatit ales initial se poate apoi construi o bucatarie cu adevarat placuta, unde functionalitatea si esteticul sa mearga mana in mana.

Multe persoane se grabesc la alegerea acestei suprafete de gatit, mizand pe un singur tip de material utilizat la constructia sa si regreta apoi faptul ca au fost lipsiti de inspiratie si nu au optat mai degraba pentru o suprafata de gatit realizata din combinatii de materiale, care sa le permita impartirea aproape naturala in zone de transat, taiat si tocat si zone de preparat si amestecat ingredientele.

In alte situatii, chiuveta de bucatarie va face parte integranta din suprafata de gatit, dar exista si modele care nu includ un spatiu special pentru chiuveta in designul lor. De preferat sunt bineinteles cele care vin cu tot cu chiuveta deoarece sunt si mai practice, dar si mai aspectuoase. Bucataria va fi mai spatioasa, iar bucatarul va putea face toata treaba fara a fi nevoit sa se deplaseze prea mult din locul ales initial pentru gatit.

Suprafetele de lucru moderne sunt fabricate uneori din materiale laminate, care incearca sa imite piatra, poate cu succes sau poate nu, dar de preferat vor fi intotdeauna suprafetele de gatit construite de-a dreptul din granit, marmura sau alte materiale dure, ceva mai scumpe, dar si deosebit de trainice si placute ca aspect. Acestea nu se uzeaza usor din cauza contactului cu apa, nu pot fi zgariate din greseala si se preteaza foarte bine la curatat. Nici suprafetele metalice nu sunt mai prejos ca functionalitate, dar din punct de vedere estetic nu se poate spune ca s-ar prezenta la superlativ.

Cele mai multe persoane folosesc insa tot suprafetele de gatit din lemn deoarece sunt mai ieftine si nu arata deloc rau, cel putin in perioada lor de inceput, cand nu prezinta nici zgarieturi si nici semne ale contactului cu apa. Culorile sunt foarte variate, pentru toate gusturile, iar designul lor este de asemenea atragator. Din pacate insa, in mai putin de un an situatia se schimba si suprafata de gatit din lemn va arata clar trecerea timpului spre deosebire de suprafetele din granit, ceramica sau fibra care rezista mult mai bine probei timpului.

Paradoxal, dar nu atat suprafata de gatit in sine ci mai degraba marginile sale vor putea face diferenta intre o bucatarie stilata si una pur functionala, marginile rotunjite reusind sa ofere un plus de eleganta foarte cautat de catre cunoscatori. O suprafata de gatit cu margini drepte este nu doar mai greu de utilizat, dar si mai putin placuta la vedere. Foarte la moda sunt si marginile rotunjite cu val de protectie, care vor impiedica scurgerea apei sau a altor lichide de pe suprafata de gatit direct pe podea.

O suprafata de gatit trebuie sa fie in primul rand functionala si de aceea designul simplu este de preferat unui design mai complex deoarece treaba la gatit decurge mai usor, iar curatenia se va face in doi timpi si trei miscari. In aceasta situatie particulara, modernitatea inseamna si progres tehnologic, dar si eleganta si este o situatie fericita unde cu adevarat se poate spune ca oferta din prezent poate fi considerata superioara celei din trecut, promovandu-se de la an la an modele senzationale de suprafete de gatit, mai practice si mai aspectuoase, dar si construite din materiale solide, unele de-a dreptul inedite si chiar ecologice.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-11-12 Vizualizari: 3231


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Suprafete de lucru moderne pentru bucataria noastra, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro