Diete
Cistitele la dieta!

Cistitele sunt afectiuni caracteristice in special femeilor si sunt cauzate de factori diversi, plecand de la simplele infectii urinare si pana la stres si alimentatia gresita. Revenirea la o alimentatie sanatoasa este de multe ori singura cale de recuperare in urma contractarii unei cistite, mai ales atunci cand analizele nu detecteaza nici o infectie in organism.
Ca simptomatologie, cistitele sunt caracterizate printr-o ingrosare a peretilor vezicii urinare si o crestere a aciditatii urinei care cauzeaza senzatia de arsura si chiar de durere pe parcursul urinarii. Foarte multe dintre alimentele procesate pot agrava aceasta conditie, ele avand o aciditate crescuta si de aceea agravand simptomele descrise anterior.
Orezul, bauturile alcoolice, pastele fainoase, branzeturile, carnea, porumbul, graul, pestele si indulcitorii de tot felul acidifiaza urina si maresc senzatia de disconfort a unei persoane bolnave de cistita si de aceea acestea trebuie reduse la minimum din dieta si chiar eliminate pana ce lucrurile iau o intorsatura mai buna. Proteinele de asemenea pot dauna celor suferinzi de cistita si e bine sa nu fie prezente in cantitati mari la dieta, inclusiv daca e vorba despre cele din lactate, plante leguminoase sau oua.
Accentul la o dieta pentru persoanele care sufera de cistita trebuie pus in special pe alimentele proaspete, care vor avea de obicei o aciditate redusa si nu vor agrava boala ci, dimpotriva, vor aduce un plus de sanatate. In paralel cu aportul de alimente proaspete, consumul marit de apa simpla este obligatoriu, astfel echilibrandu-se foarte bine si nivelul de aciditate al urinei. Cafeaua ca bautura nu este insa indicata si nici bauturile alcoolice de orice fel. Sucurile proaspete de sucuri, zarzavaturi si legume sunt insa recomandate calduros.
Apa introdusa la dieta pentru cistita nu trebuie sa fie niciodata rece, ba chiar se recomanda sa se bea mai degraba ceaiuri caldute din plante medicinale precum coada-calului sau coada-soricelului, musetel, galbenele si altele. Apa sau ceaiurile nu se beau inainte de masa sau dupa aceea ci se lasa un interval de o ora minimum atat inainte de servirea mesei cat si dupa si abia apoi se poate bea apa sau alte lichide. Trebuie evitate orice aliment care se stie ca genereaza aciditate, iar daca va place painea atunci consumati de preferinta paine integrala sau neagra in cantitati mici.
Deoarece gustarile dintre mese maresc aciditatea, evitati-le complet si mancati suficient si sanatos la cele 3 mese zilnice sau mariti numarul meselor zilnice la 4-5 pe zi, servite toate la intervale regulate. O astfel de dieta, la care ar trebui sa se tina si un jurnal alimentar, combinata cu un tratament bun prescris de medic, bai calde de sezut si multa odihna ar trebui sa va puna pe picioare in scurta vreme, bineinteles urmand sa mentineti o dieta similara si pe viitor pentru a preveni reaparitia simptomelor.
Ca simptomatologie, cistitele sunt caracterizate printr-o ingrosare a peretilor vezicii urinare si o crestere a aciditatii urinei care cauzeaza senzatia de arsura si chiar de durere pe parcursul urinarii. Foarte multe dintre alimentele procesate pot agrava aceasta conditie, ele avand o aciditate crescuta si de aceea agravand simptomele descrise anterior.
Orezul, bauturile alcoolice, pastele fainoase, branzeturile, carnea, porumbul, graul, pestele si indulcitorii de tot felul acidifiaza urina si maresc senzatia de disconfort a unei persoane bolnave de cistita si de aceea acestea trebuie reduse la minimum din dieta si chiar eliminate pana ce lucrurile iau o intorsatura mai buna. Proteinele de asemenea pot dauna celor suferinzi de cistita si e bine sa nu fie prezente in cantitati mari la dieta, inclusiv daca e vorba despre cele din lactate, plante leguminoase sau oua.
Accentul la o dieta pentru persoanele care sufera de cistita trebuie pus in special pe alimentele proaspete, care vor avea de obicei o aciditate redusa si nu vor agrava boala ci, dimpotriva, vor aduce un plus de sanatate. In paralel cu aportul de alimente proaspete, consumul marit de apa simpla este obligatoriu, astfel echilibrandu-se foarte bine si nivelul de aciditate al urinei. Cafeaua ca bautura nu este insa indicata si nici bauturile alcoolice de orice fel. Sucurile proaspete de sucuri, zarzavaturi si legume sunt insa recomandate calduros.
Apa introdusa la dieta pentru cistita nu trebuie sa fie niciodata rece, ba chiar se recomanda sa se bea mai degraba ceaiuri caldute din plante medicinale precum coada-calului sau coada-soricelului, musetel, galbenele si altele. Apa sau ceaiurile nu se beau inainte de masa sau dupa aceea ci se lasa un interval de o ora minimum atat inainte de servirea mesei cat si dupa si abia apoi se poate bea apa sau alte lichide. Trebuie evitate orice aliment care se stie ca genereaza aciditate, iar daca va place painea atunci consumati de preferinta paine integrala sau neagra in cantitati mici.
Deoarece gustarile dintre mese maresc aciditatea, evitati-le complet si mancati suficient si sanatos la cele 3 mese zilnice sau mariti numarul meselor zilnice la 4-5 pe zi, servite toate la intervale regulate. O astfel de dieta, la care ar trebui sa se tina si un jurnal alimentar, combinata cu un tratament bun prescris de medic, bai calde de sezut si multa odihna ar trebui sa va puna pe picioare in scurta vreme, bineinteles urmand sa mentineti o dieta similara si pe viitor pentru a preveni reaparitia simptomelor.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-12-24 Vizualizari: 7998
Daca ti-a placut articolul Cistitele la dieta!, aboneaza-te la RSS-ul de
Diete pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptamana si nu e absolut de
Probabil ca ai auzit pana acum de Amish. Este o comunitate de pe continentul american, care se ghideaza dupa anumite reguli. In ciuda faptului ca acestea par destul de ciudate, s-a ajuns la concluzia
Ce nu facem noi pentru a da jos mai repede kilogramele in plus? Renuntam la dulciuri, diminuam cantitatea de paste fainoase, mergem la sala de gimnastica, dar uneori parca nu e de ajuns. Atunci incerc
Ne dorim cu totii o talie de viespe. Insa, din cauza sedentarismului si a regimului alimentar nepotrivit, grasimile se aduna de-a lungul timpului, iar in garderoba facem loc hainelor cu numere mai mar
Unele vedete internationale afirma ca se poate slabi usor cu apa de cocos. De altfel, sunt si nutritionisti care sustin acest lucru. Este sau nu adevarat faptul ca acest produs te ajuta sa scapi de ki
Faceti o lista cu ingredientele pe care le aveti si o alta cu cele de care va mai fi nevoie.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta