193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cum sa limpezim untul pentru sosuri si alte preparate?...

Cum sa limpezim untul pentru sosuri si alte preparate?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa limpezim untul pentru sosuri si alte preparate?
Maestrii bucatari folosesc foarte rar untul ca atare in sosuri si alte preparate care cer untul ca ingredient, ei avand la dispozitie metode ingenioase de limpezire a untului, anterior introducerii sale la gatit ca ingredient culinar.

Una dintre aceste metode presupune filtrarea apei si a concentratului de lapte din unt, ramanand la final un lichid galben si usor transparent, foarte potrivit nu doar pentru sosuri, dar si pentru toate operatiunile de prajire care necesita unt.

In prima faza, se alege un pachet de unt fara sare si se pune toata cantitatea intr-o tigaie de fonta la foc mic. Atunci cand untul se topeste si incepe sa bulbuceasca usor, la suprafata se formeaza o panza care include atat apa cat si un precipitat din lapte.

Se indeparteaza delicat toate reziduurile de la suprafata untului topit intr-o maniera similara cu spumuirea oalei de supa. La alegere, putem plasa separat intr-un bol spuma rezultata pentru uz ulterior sau putem arunca definitiv aceasta spuma daca vom considera ca nu ne mai trebuie.

Intr-un interval de pana la 5 minute, ar trebui sa puteti indeparta toata spuma si reziduurile de lapte din unt, ramanand la final un lichid galben, transparent si placut ca aspect, care se va pastra la rece pentru vreme indelungata si care poate fi folosit la multe operatiuni care cer untul topit la gatit.

Untul limpezit prin aceasta metoda este mai sanatos decat untul clasic deoarece contine mai putine grasimi si de aceea merita introdus astfel ca ingredient la gatit si nu ca atare, adica doar topit si nespumuit. Bucatarii care nu fac rabat de la calitate, vor gasi aceasta metoda drept utila si o vor folosi pe viitor cu incredere deoarece da rezultate superioare celor obtinute prin utilizarea untului obisnuit.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-01-19 Vizualizari: 7073


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa limpezim untul pentru sosuri si alte preparate?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro