193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cum pasteurizam corect ouale pentru un dressing sanatos?...

Cum pasteurizam corect ouale pentru un dressing sanatos?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum pasteurizam corect ouale pentru un dressing sanatos?
Maioneza si alte sosuri pretentioase necesita intotdeauna si oua crude in compozitia lor, iar unele gospodine prefera sa apeleze la oua de tara si nu ouale de ferma din comert, mai sigure pentru consum. Din acest motiv, pasteurizarea oualor este un proces necesar daca vrem sa fim siguri ca nu riscam sa ne inbolnavim prin consumul de oua usor alterate sau contaminate cu diferite bacterii.

Pentru a pasteuriza ouale fara a le supune fierberii sau gatitului lor la temperaturi inalte este recomandat sa folosim un cuptor cu microunde, unde in doar cateva secunde pot fi distruse toate bacteriile periculoase pe care albusul sau galbenusul lor le-ar putea contine. Este o metoda sigura si rapida, care nu distruge in nici un fel maioneza sau sosul in care se doreste sa fie introduse ouale.

Mai intai de orice trebuie sa stim cate oua vom dori sa introducem la sosul nostru si apoi sa le pregatim pe acestea deoparte, colectand galbenusurile lor intr-un bol special de gatit pentru microunde. Putem pregati si trei-patru furculite pentru batut ouale, avand nevoie de mai multe pentru a nu contamina crema de oua amestecand-o cu acelasi tel/furculita.

Galbenusurile se amesteca bine cu prima furculita, se adauga zeama de lamaie conform retetei si se amesteca din nou, se pune apoi apa sau alte ingrediente dorite si se amesteca iarasi cu putere si in sfarsit se sigileaza bolul in plastic si se da la microunde pentru aproximativ 10 secunde, dupa care se scoate bolul si se amesteca foarte bine albusurile, dar nu cu aceeasi furculita folosita anterior ci cu alta curata. Se da din nou la microunde pentru 10 secunde, se scoate si se amesteca viguros cu a treia furculita sau un tel de batut ouale pana ce obtinem crema binecunoscuta de oua.

Este probabil cea mai eficienta cale de a pasteuriza ouale fara mari eforturi si in deplina siguranta, fiind o metoda utila de fiecare data cand nu suntem prea siguri pe calitatea oualor pe care dorim sa le introducem la maioneza sau alte dressinguri. Nu intotdeauna ouale de tara sunt si ferite de contaminarea cu bacterii si de aceea, daca nu le fierbem indelung putem macar sa le dam la microunde putin pentru a fi pe deplin convinsi ca nu ne vom imbolnavi preparand o mancare gustoasa, dar si plina de bacterii periculoase.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-01-24 Vizualizari: 9471


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum pasteurizam corect ouale pentru un dressing sanatos?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro