193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Oua tari, fierte a la chef!

Oua tari, fierte a la chef!

      Trimite pe mail Printeaza
Oua tari, fierte a la chef!
Pentru ouale fierte, preparate ca la carte, e bine sa respectam intotdeauna anumite instructiuni care sa ne ajute sa obtinem ouale perfecte si gustoase in timp scurt si fara greseli.

1. Nu folositi niciodata oua prea proaspete deoarece acestea se decojesc foarte greu.

2. Nu folositi oua reci, abia scoase din frigider, ci lasati-le intai sa ajunga la temperatura camerei. Asa veti fi siguri ca nu vor crapa la fiert.

3. Nu puneti sare sau altceva in apa de fiert sub nici o forma pentru a nu mari timpul optim de gatire a oualor.

4. Nu puneti ouale unul peste altul la fiert ci asezati-le intr-un singur strat, intr-o oala mai larga, atunci cand doriti sa fierbeti mai multe.

5. Nu folositi oua de dimensiuni diferite deoarece timpii de preparare difera in functie de marimea oualor. Pentru oua de dimensiuni medii e nevoie de aprox. 12 minute de fierbere, iar pentru cele mari de 15 minute.

6. Nu plasati niciodata ouale la fiert in apa calda ci doar in apa rece.

7. La final, asezati imediat ouale bine fierte in apa rece, oprind astfel procesul de gatit si putand decoji mai bine ouale.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-01-28 Vizualizari: 3914


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Oua tari, fierte a la chef!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la scortisoara si nucsoara pentru a recrea atmosfera de sarbatori.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro