193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cuptorul electric schimba regulile gatitului

Cuptorul electric schimba regulile gatitului

      Trimite pe mail Printeaza
Cuptorul electric schimba regulile gatitului
Cand pregatiti retete la cuptor, bucataria se transforma adesea intr-un desert torid, iar gatitul devine o lunga asteptare, intrerupta numai de propria curiozitate, care va face sa deschideti din cinci in cinci minute usa si sa verficati in ce stadiu sunt preparatele. Daca aveti de gand sa va utilati bucataria si sunteti in cautarea unor echipamente de gatit care sa va ofere o experienta diferita a gatitutului la cuptor, cuptoarele electrice sunt schimbarea de care aveti nevoie.

Caldura ramane in cuptor
Aparatele traditionale de gatit, cu gaz, folosesc intre 10 si 30% din caldura generata pentru incalzirea efectiva a mancarii. Restul caldurii se pierde prin usa cuptorului sau prin zonele neizolate, ceea ce face ca bucataria sa se incalzeasca simtitor. Astfel, calitatea experientei pe care o aveti gatind este afectata.

Toate cuptoarele electrice de la Electrolux sunt perfect izolate, datorita usilor care contin cu pana la patru straturi de sticla. In plus, au in dotare ventilatie interna, pentru ca usa cuptorului sa nu depaseasca 40˚C. In acest fel, mainile dumneavoastra sunt in siguranta, iar bucataria devine un mediu placut, fara sa necesite ventilatie suplimentara.

Economisiti timp si energie
Data fiind buna izolare si directionarea eficienta a caldurii, pierdeti mai putin timp gatind la cuptorul electric. In consecinta, se reduce si consumul de resurse, respectiv de energie electrica. Pentru a valorifica la maxim caldura generata, anumite cuptoare electrice de la Electrolux beneficiaza de functia “incalzire remanenta”: inainte de sfarsitul coacerii, cuptorul va mai inceta sa incalzeasca, folosind caldura existenta din interior pentru a finaliza gatitul unei retete si reducand, astfel, consumul de energie.

Puteti evita sa deschideti prea des usa cuptorului, pentru a verifica procesul de gatire, alegand cuptoarele electrice de la Electrolux care au functia “proba de carne”. Inserand capatul probei de carne in interiorul mancarii, cunoasteti de la inceput timpul de gatire, iar cuptorul va avertizeaza sonor si se opreste automat cand interiorul mancarii a atins temperatura dorita.

Curatarea se face mai usor
Cuptoarele electrice se mentin curate cu mai putin efort. Tratamentul anti-amprenta mentine suprafata de inox curata si stralucitoare, fara sa fie nevoie de lustruire. In plus, constructia cuptoarelor Electrolux favorizeaza dislocarea usoara a usii, ceea ce permite curatarea interiorului si a usii. In cazul cuptoarelor care beneficiaza de curatare pirolitica, prin selectarea acestei functii, cuptorul se incalzeste la 500˚C, iar toate reziduurile din interiorul cuptorului se transforma intr-un praf, usor de indepartat cu laveta.





Postat de Iosub Alin pe data de 2011-02-09 Vizualizari: 13199


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cuptorul electric schimba regulile gatitului, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Asigurati-va din timp ca detineti toate ustensilele cerute de un gatit de calitate.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro