193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Metoda utila pentru prepararea orezului

Metoda utila pentru prepararea orezului

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Metoda utila pentru prepararea orezului
Orezul pare simplu de preparat la prima vedere, nu te sperie prin aspectul sau placut si prietenos, dar aceasta este numai o impresie de suprafata deoarece acest aliment poate pune unele dintre cele mai complicate piedici atat pe parcursul gatitului cat si mai tarziu, la curatarea recipientelor de gatit.

Colac peste pupaza, asa cum aflam cu totii odata ce descoperim "misterele" orezului, exista si sumedenie de soiuri de orez, fiecare necesitand o tehnica aparte de spalare, pregatire si gatit. Nu e deloc usor si parca iti vine sa respingi instinctiv acest aliment si tot ceea ce are de-a face cu dansul dupa o vreme.

Exista din fericire si o metoda universala de preparare a orezului, care da rezultate bune de cele mai multe ori si nici nu este dificil de retinut si de aplicat. La final se obtine un pilaf de orez gustos si placut ca aspect, care sa poata fi utilizat atat ca garnitura cat si ca fel de mancare de sine statator.

Mai intai de orice avem nevoie de o oala cu apa fierbinte gata pregatita deoparte si apoi si de o alta oala suficient de larga si nu prea inalta, care nu se prinde la fiert prea usor. Aici vom turna putin ulei vegetal intr-o prima faza, dand apoi focul la mediu si lasand uleiul sa se incinga. Se poate pune la rumenit optional si o ceapa medie tocata fin, dar numai daca doriti acest lucru.

Atunci cand uleiul este incins, putem umple ochi o cana cu orezul spalat bine si scurs pe care dorim sa il gatim si sa o turnam in oala cu ulei incins, amestecand repede cu spatula de lemn pana ce orezul este bine patruns de ulei. Imediat dupa asta, vom lua o cana de apa fierbinte din oala pusa alaturi si o vom turna peste orez, amestecand bine si continuand apoi cu o a doua cana de apa fierbinte care se pune si aceasta peste orezul din oala.

In continuare va fi nevoie sa adaugam si ceva sare in oala noastra de gatit, nefiind deloc nevoie sa ne zgarcim prea mult cu sarea. Orezul va incepe sa fiarba, spunandu-ne ca e timpul sa punem capacul pe oala. Inainte de asta insa putem adauga si jumatate de lingurita de zeama de lamaie in oala cu orez pentru a separa bine boabele si a pastra o culoare placuta la final.

Dupa un sfert de ora putem sa ridicam capacul si sa vedem daca a mai ramas ceva apa. In cazul in care mai exista lichid se lasa la fiert inca 1-2 minute pana ce dispare toata apa. Se poate acum indeparta oala de pe foc, obtinandu-se un orez placut ca aspect, pufos si destul de gustos, care va putea fi condimentat suplimentar dupa gust.

In cazul in care veti dori sa gatiti mai mult orez nu uitati ca proportia recomandata de apa este de 2 cani la 1 cana de orez, deci plecand de aici va puteti calcula necesarul de apa pentru a gati atat orez cat veti crede ca se impune.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-02-11 Vizualizari: 10187


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Metoda utila pentru prepararea orezului, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Ce este masa de Craciun fara o pastrama de porc delicioasa servita familiei si invitatilor?
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada