193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Ce trucuri culinare mai practica romancele in bucatarie?...

Ce trucuri culinare mai practica romancele in bucatarie?

      Trimite pe mail Printeaza
Ce trucuri culinare mai practica romancele in bucatarie?
Prin nimic deosebite de femeile care apartin altor popoare europene, romancele s-au dovedit de-a lungul vremii destul de ingenioase si in plan culinar, ele reusind sa identifice in timp multe trucuri de gatit care sa le faca munca mai usoara si mai placuta.

Dintre aceste metode originale, speficic romanesti, utilizate la prepararea meselor zilnice, va prezentam si dumneavoastra cateva, familiare poate multora dintre acelea care isi petrec suficienta vreme in bucatarie:

- Pentru fragezirea frunzelor de varza verde folosite la prepararea sarmalelor se poate apela si la congelator, lasandu-se varza intreaga acolo pentru cam 2 zile si apoi putandu-se folosi fara probleme, frunzele de varza dupa decongelare devenind ca prin minune deosebit de fragede;

- Unele gospodine aleg sa depoziteze cantitati mai mari de faina pentru vreme lunga si de aceea ele trebuie sa apeleze la metode inteligente pentru a proteja faina de daunatori. Plasarea de frunze de dafin in faina va tine la distanta atat gandacii cat si furnicile sau alte insecte daunatoare;

- Pasta de tomate se altereaza repede chiar si daca este tinuta la frigider si din acest motiv gospodinele econome aleg sa o depuna la congelator, dupa ce in prealabil au depus-o in mai multe pungi de plastic in portii suficiente pentru utilizarea lor o data la gatit;

- Pentru obtinerea unui orez fiert de mare efect si foarte gustos unele gospodine pun 1 lingura de zeama proaspata de lamaie la un litru de apa atunci cand isi fierb orezul pentru diferite necesitati. Astfel orezul devine alb si pufos, numai bun de servit la zile mari sau in mod obisnuit;

- Doamnele mai in varsta nu au uitat ca bunicile foloseau altadata si ata tare pentru sectionat mamaliguta, casul sau alte alimente moi. In prezent se foloseste tot in acest scop ata dentara, foarte utila atat pentru mamaliguta cat si pentru puiul umplut la cuptor sau alte preparate care necesita umplerea sau strangerea lor pe durata gatitului;

- Cei mai gustosi si mai sanatosi cartofi prajiti se pot prepara doar la cuptor, pentru aceasta fiind nevoie ca in prealabil sa ii tavalim intr-un bol de gatit in doar 1 lingura de ulei vegetal. Dupa aceasta ii punem in tava pe hartie de copt si ii dam la cuptorul incalzit la maximum pentru 25 de minute, intorcandu-i bineinteles pe cealalta parte cam pe la jumatatea timpului de copt;

- Legume precum salatele verzi intregi, ceapa sau ardeii grasi se pastreaza multa vreme in congelator daca le spalam si le scurgem bine de intregi si apoi le invelim in hartie de bucatarie si apoi le plasam in sacii nostri obisnuiti pentru depozitare la rece;

- Usturoiul se curata foarte repede de coaja daca se "trateaza" cu o lovitura scurta cu manerul unui cutit de bucatarie sau cu un facalet;

- Parjolutele si alte preparate din carne tocata nu se prind de fundul tigaii daca apelam si la felii subtiri de slanina plasate strategic in tigaie mai inainte de a prepara parjolutele;

- Mancarea se pastreaza cel mai bine la frigider daca o depozitam in caserole si cutii inchise ermetic cum sunt si acelea pe care vi le furnizeaza online magazinul Decorix la adresa http://www.decorix.ro.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-11-02 Vizualizari: 13750


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce trucuri culinare mai practica romancele in bucatarie?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro