193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cateva secrete pretioase ale gatitului de succes...

Cateva secrete pretioase ale gatitului de succes

      Trimite pe mail Printeaza
Cateva secrete pretioase ale gatitului de succes
Ca parte din desavarsirea abilitatilor noastre in plan culinar, secretele bucatarilor cu experienta sunt binevenite oricand si de aceea va propunem si dumneavoastra cateva idei pe care sa le puteti utiliza cu usurinta la prepararea meselor voastre de zi cu zi. Unele va sunt, poate deja cunoscute, dar altele va vo fi de mare ajutor in bcuatarie atunci cand se va ivi ocazia.

- Nu mai aruncati zeama in care ati fiert carnea de vita sau cea de pasare ci preparati-va singuri astfel de concentrate care fac preparatele mai gustoase si economii bune in buzunarele boastre. Gasiti cateva retete pe gustul dumneavoastra pentru a prepara zeama de carne si/sau legume si introduceti si condimente. Apoi congelati si puteti folosi cu incredere chiar si dupa o saptamana de zile zeama concentrata de carne si/sau legume.

- Procurati-va din comert sau faceti-va la comanda un suport suspendat pentru pahare si cani care sa fie montat de preferinta deasupra chiuvetei. Astfel veti avea paharele si canile folosite in mod frecvent mereu curate, stralucitoare si fara microbi. In acelasi mod va puteti amenaja si un spatiu pentru ustensilele de gatit care sa fie ferit de mucegai si microbi, acestea putand sa se scurga bine de surplusul de apa atunci cand nu aveti timp sa le uscati chiar dumneavoastra.

- Cresteti consumul dumneavoastra zilnic de lichide sanatoase preparandu-va singuri limonada cu ceva lamai si apa bine fiarta, filtrata si racita corespunzator. Astfel veti evita sa beti apa direct de la chiuveta si veti reusi sa evitati de asemenea si bauturile ieftine si nesanatoase din comertul nostru. Menta, scortisoara, mierea de albine sau portocalele si alte fructe de asemenea va vor servi de minune in acest sens.

- Nu aruncati sticlele folosite, mai ales daca au o forma si o culoare atragatoare. Retineti aceste recipiente din sticla pentru a le utiliza la depozitarea tuturor lichidelor de care aveti nevoie la gatit. Sticla este superioara plasticului sau altor materiale si e bine sa transferam imediat si otetul, uleiul vegetal, concentratele din zeama de carne sau sucurile din sticlele lor din plastic in recipiente diverse din sticla. Se mentin mai bine astfel chiar si la temperaturi mai mari, vara, si sunt reduse simtitor riscurile pe care le mai presupune folosirea frecventa a recipientelor din plastic.

- Nu intotdeauna suntem multumiti de calitatea pesmetului sau a grisului din comert. Nici faina alba nu este mereu de calitate superioara. De aceea, din motive lesne de inteles, putem opta mai des pentru folosirea firimiturilor de paine la gatit, acolo unde vom putea inlocui pesmetul sau grisul cu acestea. Mai ales daca avem posibilitatea sa ne cumparam o paine de calitate buna merita sa apelam la asemenea formula de compromis pentru parjolute, preparate din peste, ingrosarea de sosuri sau alte retete culinare. Similar, se pot face atat economii cat si mese gustoase daca ne preparam singuri crutoane crocante la cuptor din painea ramasa prin camara de alimente pentru o zi sau doua in plus.

- Orice ar mai spune unii, pasta de tomate sau sucul de rosii preparate in casa, dupa o reteta verificata si sigura, sunt superioare produselor similare din comert. Pentru aceasta putem apela la aprozarele unde se ofera si rosii la calitatea a doua, la preturi reduse, si sa introducem astfel la gatit un ingredient facut cu mana noastra, care sa dea un gust si o aroma superioara mancarii si sa contina mai multe nutrimente.

- Uleiul de masline e foarte la moda in prezent, dar si foarte scump daca e de calitate superioara. Mizati deci si in continuare pe uleiul de floarea-soarelui, dar dati bani mai multi lunar si pe un litru de ulei de masline extra. Va va fi de ajuns pentru a prepara salate si alte preparate crude sanatoase deoarece la gatit uleiul de masline nu trebuie sa fie adaugat decat in cantitati reduse pentru a se obtine rezultate de exceptie si bune beneficii pentru sanatate.

- Sa nu va fie jena daca nu sunteti capabili sau nu aveti timpul sa preparati un desert gustos si estetic la cuptor. Fructele proaspete si bine spalate sunt pe departe un desert foarte sanatos si gustos si de aceea merita sa aveti mereu la indemana pentru oaspeti sau membrii familiei si recipiente pline de fructe de tot felul. In plus, prin gatirea usoara a multor astfel de fructe impreuna cu ceva zahar brun sau sirop se pot obtine salate, frigarui sau alte deserturi excelente.

- Vinul ofera unele beneficii pentru sanatate daca se consuma in cantitati moderate, dar mai niciodata aceste plusuri de sanatate nu le vom obtine consumand vinul din comert. De aceea nu uitati sa faceti apel la un producator particular certificat si verificat in timp de la care sa va procurati uneori si un vin mai ieftin, dar si mai bun sau ceva branzeturi, lapte, oua sau miere de albine. Tot pe aceasta cale veti reusi sa va umpleti camara de condimente si verdeturi diverse, crescute de obicei in mod organic si superioare celor procurate din comertul obisnuit.

- Pe parcursul gatitului, in bucatarie nu trebuie sa se circule sau sa se desfasoare si alte activitati. Este una dintre regulile de aur ale prepararii meselor gustoare si sanatoase si toata familia trebuie sa inteleaga acest lucru si sa il respecte cu sfintenie. Bucatarul trebuie sa se afle intr-o dispozitie buna cand gateste, sa aiba libertate maxima de miscare si creatie, sa gaseasca toate ingredientele cu usurinta si sa aiba la indemana toate ustensilele necesare. Desi pare de domeniul magiei, gatitul in astfel de conditii va genera constant o mancare calitativ superioara deoarece si bucatarul va putea sa se concentreze exclusiv la activitatile specifice si nu sa fie incarcat de un stres suplimentar care sa il faca sa greseasca si reteta culinara si sa ignore si regulile elementare de igiena alimentara.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-09-05 Vizualizari: 6966


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cateva secrete pretioase ale gatitului de succes, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro