Tips & tricks
Otetul este uneori mai eficient decat dezinfectantii din comert

Studii recente vin sa ne confirme puterea mare de dezinfectare a otetului alimentar, acesta fiind in prezent considerat drept unul dintre cele mai complete dezinfectante din intreaga lume, superior in unele situatii chiar si dezinfectantelor celebre, cunoscute noua din reclamele succesive de la TV.
Faptul ca nu folosim frecvent otetul in prezent pentru operatiuni de dezinfectare se datoreaza preponderent mirosului sau ascutit si neplacut, dar cercetarile arata faptul ca solutiile de otet alimentar nediluate cu apa pot ucide bacteriile in procent de 99 la suta, elimina mucegaiul in proportie de 80 la suta si de asemenea virusii in proportie de 80 la suta.
Pana la ora actuala, nici o companie nu a revendicat otetul drept dezinfectant sau ingredient folosit la fabricarea de dezinfectante de bucatarie desi se cunoaste faptul ca germenii de regula devin rezistenti la dezinfectantele folosite in mod obisnuit in bucatarie, inclusiv cele pe baza de clor.
In cazul otetului alimentar, rezistenta bacteriilor la solutii pe baza de otet nu pare a fi atat de usor de produs, lucru care situeaza otetul alimentar la cote superioare din acest punct de vedere. Inconvenientul principal ramane insa mirosul care se poate mentine si la ore bune dupa utilizarea otetului pe post de dezinfectant daca nu se clateste indelung spatiul sau recipientul curatate cu otet.
Pentru a fi eficienta ca dezinfectant, solutia de otet trebuie sa prezinte o concentratie de cel putin 5 procente, existand si variante de otet alimentar cu o concentratie de pana la 9 procente. Astfel otetul poate fi utilizat atunci cand alte dezinfectante nu isi mai fac treaba fie sub forma de spray, fie direct aplicat pe carpa sau buretele de curatat.
Otetul este ideal ca dezinfectant si in camera de baie unde atat scaunul de toaleta cat si cada sau robinetele si faianta pot fi curatate foarte bine doar cu o solutie de otet 5%. Mirosul dispare in cateva ore, este adevarat, dar in lipsa de altceva e mai bine sa rabzi putin si sa stii ca ai facut o treaba buna decat sa lasi totul plin de bacterii.
Se preconizeaza ca pe viitor sa apara si solutii "parfumate" pe baza de otet in concentratii mai mari, dar pana atunci sa tinem seama de proprietatile speciale ale acestui produs alimentar si sa facem uneori apel si la serviciile sale mai ales cand nu avem la indemana o alta solutie eficienta de dezinfectare a locuintei noastre.
Faptul ca nu folosim frecvent otetul in prezent pentru operatiuni de dezinfectare se datoreaza preponderent mirosului sau ascutit si neplacut, dar cercetarile arata faptul ca solutiile de otet alimentar nediluate cu apa pot ucide bacteriile in procent de 99 la suta, elimina mucegaiul in proportie de 80 la suta si de asemenea virusii in proportie de 80 la suta.
Pana la ora actuala, nici o companie nu a revendicat otetul drept dezinfectant sau ingredient folosit la fabricarea de dezinfectante de bucatarie desi se cunoaste faptul ca germenii de regula devin rezistenti la dezinfectantele folosite in mod obisnuit in bucatarie, inclusiv cele pe baza de clor.
In cazul otetului alimentar, rezistenta bacteriilor la solutii pe baza de otet nu pare a fi atat de usor de produs, lucru care situeaza otetul alimentar la cote superioare din acest punct de vedere. Inconvenientul principal ramane insa mirosul care se poate mentine si la ore bune dupa utilizarea otetului pe post de dezinfectant daca nu se clateste indelung spatiul sau recipientul curatate cu otet.
Pentru a fi eficienta ca dezinfectant, solutia de otet trebuie sa prezinte o concentratie de cel putin 5 procente, existand si variante de otet alimentar cu o concentratie de pana la 9 procente. Astfel otetul poate fi utilizat atunci cand alte dezinfectante nu isi mai fac treaba fie sub forma de spray, fie direct aplicat pe carpa sau buretele de curatat.
Otetul este ideal ca dezinfectant si in camera de baie unde atat scaunul de toaleta cat si cada sau robinetele si faianta pot fi curatate foarte bine doar cu o solutie de otet 5%. Mirosul dispare in cateva ore, este adevarat, dar in lipsa de altceva e mai bine sa rabzi putin si sa stii ca ai facut o treaba buna decat sa lasi totul plin de bacterii.
Se preconizeaza ca pe viitor sa apara si solutii "parfumate" pe baza de otet in concentratii mai mari, dar pana atunci sa tinem seama de proprietatile speciale ale acestui produs alimentar si sa facem uneori apel si la serviciile sale mai ales cand nu avem la indemana o alta solutie eficienta de dezinfectare a locuintei noastre.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-03-11 Vizualizari: 6773
Daca ti-a placut articolul Otetul este uneori mai eficient decat dezinfectantii din comert , aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
La masa festiva, serviti mancarea fierbinte, daca se impune asa si frapata, pentru cea care necesita acest lucru.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta