193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi ...» Alimenta...» Cat colesterol riscam sa depunem pe artere servind carne din...

Cat colesterol riscam sa depunem pe artere servind carne din surse diverse?

      Trimite pe mail Printeaza
Cat colesterol riscam sa depunem pe artere servind carne din surse diverse?
Se stie in general faptul ca pestele este mai sarac in colesterol decat carnea de vita sau cea de porc, aducandu-ne in plus si suplimente utile de acizi grasi omega-3, dar nu intotdeauna acest lucru este valabil, existand si specii de peste care genereaza cantitati similare de colesterol cu cele provenite din carnea de vita, de porc sau alte surse.

Este deci util sa aflam si noi cam ce specii de peste sunt mai sarace in colesterol si, comparativ, sa vedem si cat colesterol putem acumula prin servirea unei portii de carne de aproximativ 100 de grame. Astfel vom putea pe viitor sa ne gandim mai atent ingredientele la gatit si sa ne pazim de varietatile de carne mult prea incarcate cu colesterol pentru a fi consumate frecvent.

Codul, de exemplu, contine aproximativ 45mg de colesterol la 100 de grame, iar macroul aprox. 60 de mg la 100 de grame. Caracatita, surprinzator, nu contine decat 41 mg/100 grame si cam tot pe aici se situeaza si pestele-spada. Tonul se apropie de 50mg colesterol pe suta de grame de carne, iar pastravul aproximativ 60mg/100 grame.

Comparativ cu valorile oferite mai sus pentru orientare, veti vedea ca prin consumul de carne de alta natura nu acumulam colesterol in cantitati mult mai mari ci destul de apropiate de cele prezente la consumul de peste. Astfel, carnea de pasare, cu sau fara pielita, genereaza aprox. 70mg/100 grame, carnea slaba de vita tot cam 70mg/100 grame si la fel stau lucrurile cu muschiuletul de purcel, fara grasime. Surprinzator, carnea de miel fara grasimi genereaza mai mult colesterol, adica aprox. 80mg/100 grame.

Odata ce avem acces la astfel de informatii si intelegem ca deopotriva carnea de peste cat si cea din alte surse genereaza suficient colesterol ca sa fim nevoiti sa limitam consumul sau la maximum 3 mese de carne pe saptamana, dar nu mai mult de 100 de grame pe portie vom putea sa cadem de acord asupra faptului ca persoanele care consuma peste in mod special nu sunt nici mai putin expuse cresterii colesterolului si nici obligatoriu mai sanatoase decat cele care prefera carnea de vita sau cea de porc fara grasimi.

In concluzie, daca dorim sa ne mentinem sanatatea la un bun nivel macar in ce priveste tinerea colesterolului sub control, e recomandat sa limitam aportul de carne la dieta si sa optam decisiv pentru introducerea de cereale, fructe, legume si verdeturi in meniurile noastre zilnice. Astfel vom reusi sa protejam sistemul circulator de multe afectiuni, iar greutatea noastra de asemenea se va mentine la un nivel optim.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-10-07 Vizualizari: 6450


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cat colesterol riscam sa depunem pe artere servind carne din surse diverse?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro