193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum pregatesti carnea la gratar?

Cum pregatesti carnea la gratar?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum pregatesti carnea la gratar?
Atunci cand pregatim mancare la gratar ne dorim bineinteles sa obtinem cele mai bune rezultate si sa ne bucuram pe deplin de roadele eforturilor noastre culinare. Trebuie sa stim insa ca bacterii precum salmonella, campylobacter sau E.coli O157 prezente de multe ori in carnea cruda pot provoca intoxicatii alimentare grave care pot fi totusi prevenite prin luarea unor masuri simple de precautie.

Foarte important este sa evitam pe cat posibil carnea semiprajita sau in sange si sa ne asiguram ca alimentele puse pe gratar, fie ele fleici, carnati, pulpe de pui sau burgers, sunt lasate suficient pe carbuni incat sa fie patrunse bine in profunzimea lor. Este o stiinta pe care putini bucatari o cunosc si secretul se pare ca sta in dozarea atenta a sucurilor, atentia cu care este rumenita carnea pe toate partile si supravegherea constanta a intensitatii focului.

Daca doriti sa faceti un gratar in aer liber si sunteti mai multe persoane atunci nu e deloc rau daca pregatiti carnea usor la foc mic acasa din timp si apoi, odata ajunsi la locul de picnic, incheiati procesul de preparare printr-un gratar facut ad-hoc. Astfel veti savura cu placere o masa de calitate cu gust de gratar veritabil si veti avea si bucuria de a fi paziti de riscurile toxinfectiilor alimentare. Nu uitati insa sa lasati grasimea proprie in carnea preparata acasa pentru a iesi totusi un gratar foarte bun mai tarziu.

Nu puneti carnea pe gratar pana ce nu ati pregatit bine focul si vedeti cum carbunii s-au inrosit pana la incandescenta, prezentand deja putina cenusa la suprafata. Daca aveti alimente congelate atunci sincronizati treaba in asa fel incat sa puteti pune pe gratar carnea exact atunci cand focul este numai bun. Intoarceti pe toate partile carnea suculenta si expuneti mai mult partile sale mai voluminoase pentru a fi astfel bine patrunsa. Verificati din cand in cand cu o furculita daca miezul scoate aburi si suficient suc aratand astfel ca temperatura de gatire este adecvata.

Dupa ce ati incheiat asteptati cateva minute pentru ca sucurile sa se distribuie bine in toata profunzimea carnii preparate. Abia apoi puteti taia si pregati portiile dupa preferintele dumneavoastra. Important de retinut, atunci cand pregatiti carnea pentru gratar separati-o cu atentie de celelalte alimente precum zarzavaturile, painea sau legumele pe care doriti sa le adaugati la masa. De asemenea nu uitati sa ungeti bine gratarul cu o hartie speciala muiata in ulei pentru a evita prinderea carnii de acesta. Nu ar fi rau deloc daca v-ati asigura si cu o perie metalica de curatat gratarul mai ales daca intentionati sa faceti mai multe portii. Si, daca veti gati in aer liber, nu lasati sub nici o forma focul nesupravegheat si stingeti-l imediat dupa ce ati terminat.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-03-26 Vizualizari: 7191


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum pregatesti carnea la gratar?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro