193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Folositi mai des ghimbirul la gatit!

Folositi mai des ghimbirul la gatit!

      Trimite pe mail Printeaza
Folositi mai des ghimbirul la gatit!
Prin magazinele noastre alimentare a inceput sa fie mai des comercializat si ghimbirul sub forma de radacina si nu la pliculet in stare pudra, ceea ce este un fapt pozitiv astfel noi putand sa aducem un plus de aroma si de sanatate in bucataria noastra.

Ghimbirul de regula se prezinta in stare naturala sub forma unui rizom, o radacina care poate varia in culoare de la alb inspre verde deschis, dar de la care trebuie intotdeauna indepartata coaja mai inainte de a putea fi introdus la gatit.

Ghimbirul radacinos poate fi utilizat fie dat la razatoare, fie feliat sau chiar si murat la borcan pentru un uz mai indelungat. Este un condiment de exceptie pentru salate de tot felul, prajituri si placinte la cuptor, supe, gemuri sau mese de carne, aproape orice tip de preparat putand fi condimentat si cu putin ghimbir.

Din ghimbir se pot de asemenea prepara siropuri si bauturi de exceptie, care vor face in acelasi timp si mult bine pentru sanatatea noastra. Ghimbirul sub forma de radacina trebuie sa aiba coaja lucioasa, ferma si neteda, fara crapaturi, fara portiuni moi sau uscaciune. Aroma sa naturala este una destul de intensa, iar daca nu emana mirosul specific inseamna ca nu a fost bine depozitat.

Tinute la congelator, in pungi speciale pentru depozitare la rece, radacinile de ghimbir pot sta proaspete chiar si pentru 3-4 luni de zile, dar trebuie sa nu fie moi sau crapate atunci cand le depozitam astfel. Ghimbirul tanar este mai putin intens in arome, iar cel matur are o aroma puternica si este mai dur decat cel tanar.

Foarte recomandate ca aperitiv, dar si in scop terapeutic sunt radacinile de ghimbir murate in otet dulce sau in apa cu sare si ceva miere de albine, dar si ghimbirul feliat si introdus la prepararea de ceaiuri diverse din plante. Nu trebuie totusi sa se faca abuz ci sa se consume aceasta planta cu moderatie si nu in mod zilnic. Astfel beneficiile sale pentru sanatate vor fi maxime.

Mai putin in cazul femeilor gravide sau a persoanelor suferinde de diabet, radacina de ghimbir va aduce un plus in alimentatia noastra, dar si pentru sanatate stimuland favorabil digestia, improspatandu-ne respiratia, eliminand greata sau starile de ameteala si reducand simtitor colesterolul.

Ghimbirul are si un rol bun in ameliorarea balonarii si a crampelor stomacale, dar si in lupta contra infectiilor respiratorii sau a altor tipuri de infectii ale organismului. Merita de aceea introdus constant la dieta noastra, dar cu moderatie si nu pentru toata lumea, gravidele, copiii sub 5 ani sau diabeticii trebuind sa se abtina sa consume acest condiment.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-04-06 Vizualizari: 4414


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Folositi mai des ghimbirul la gatit!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Un meniu de sarbatori nu este neaparat unul bogat, dar trebuie sa acopere cam toate preferintele invitatilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre mama: Indiferent de cat mananci,niciodata nu esti prea gras, incat mama ta sa nu iti mai dea nimic de mancare"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro