193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Pastrati alimentele proaspete pentru mai multa vreme!...

Pastrati alimentele proaspete pentru mai multa vreme!

      Trimite pe mail Printeaza
Pastrati alimentele proaspete pentru mai multa vreme!
Ingeniozitatea in bucatarie este de dorit atunci cand nimeni nu vine sa ne ajute sa gasim solutii bune pentru depozitarea alimentelor in conditii excelente si pentru mai multa vreme.

Mucegaiul, germenii sau actiunea factorilor de mediu vor fi reduse simtitor prin apelul la formule inteligente de tipul celor prezentate in randurile urmatoare:

- branzeturile pot fi pastrate invelite ermetic in folii de aluminiu pentru mai multa vreme, folia de plastic contribuind la aparitia mucegaiului, dar nu si cea de aluminiu;

- bananele se pastreaza mai bine daca sunt separate din manunchi si depozitate separat;

- usturoiul plasat "strategic" printre alte legume ajuta la conservarea lor corecta pe termeni mai indelungati;

- ceapa este mai proaspata la gatit si mai putin intensa daca se tine in apa rece dupa ce a fost curatata de coaja; la fel stau lucrurile si cu cartofii;

- painea care s-a intarit, biscuitii sau alte produse de bacanie si de patiserie care sunt prea dure pot fi "improspatate" prin expunere la abur si apoi date la cuptor in tava pentru cateva minute bune; la fel se poate proceda si pentru prepararea de crutoane;

- condimentele proaspete si ierburile aromate se pastreaza mai multa vreme plasate buchet in pungi de plastic sigilate si lasate la congelator;

- legume precum morcovii, ridichile sau telina isi recapata vitalitatea daca sunt plasate mai intai in apa foarte rece impreuna cu o felie de cartof crud;

- sampania rasuflata, berea sau sucurile acide primesc un plus de prospetime daca se lasa inchise etans pentru 1-2 ore cu niste boabe de stafide;

- ciupercile isi pastreaza prospetimea daca sunt invelite separat in hartie de bucatarie si abia apoi plasate la rece;

- produsele de bacanie mai toate se mentin vreme indelungata daca sunt pastrate in ambalaj bine sigilat, unde nu poate patrunde oxigenul; odata deschis un pachet, cutie, conserva sau alt produs similar acesta trebuie consumat repede sau sigilat din nou foarte bine astfel incat sa se previna patrunderea oxigenului.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-04-20 Vizualizari: 2861


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Pastrati alimentele proaspete pentru mai multa vreme!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro