193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Depozitarea corecta a legumelor pe termen lung

Depozitarea corecta a legumelor pe termen lung

      Trimite pe mail Printeaza
Depozitarea corecta a legumelor pe termen lung
Multe dintre legumele folosite de noi in mod frecvent pot fi depozitate in conditii bune in camara de alimente pentru macar doua saptamani de zile, dar exista din pacate si legume usor perisabile precum ardeii, rosiile sau vinetele care necesita conditii speciale de pastrare la rece pentru a putea fi folosite apoi cu succes la gatit.

- Pastaile de fasole se pastreaza foarte greu daca nu sunt conservate, iar recomandarea in acest sens este sa se depuna in pungi de plastic, dar fara a le presa si apoi sa se dea la rece unde se vor pastra multumitor doar pentru cateva zile.

- Broccoli este o alta leguma pretentioasa, fiind bine sa indepartam doar frunzele mai mari odata ce am ajuns acasa si apoi sa le plasam asa nespalate in niste pungi din plastic perforate (daca nu ne-au fost deja livrate astfel) plasandu-le la rece unde vor ramane proaspete pentru cateva zile.

- Varza se mentine ceva mai bine la frigider, dar este tot perisabila si de aceea trebuie plasata exact cum am adus-o de la piata in frigider, fara a indeparta foile exterioare.

- Morcovii sunt legume destul de rezistente si se pastreaza cel mai bine plasati in lazi cu nisip intr-un loc racoros, dar pot fi si depozitati in frigider dupa ce li s-au indepartat extremitatile.

- Ceapa verde trebuie curatata de toate frunzele uscate sau doar usor atinse si apoi invelita in hartie de bucatarie si plasata la rece in pungi de plastic.

- Conopida se pastreaza bine la rece in pungi de plastic, dar in absenta completa a apei si umiditatii.

- Castravetii raman proaspeti cel mult o saptamana la rece insa trebuie tinuti in coaja lor, de preferat pe un raft mai bine hidratat.

- Vinetele nu trebuie puse la frigider si e mai bine sa se gateasca imediat. Alternativ se pot pastra pentru o zi, maximum doua la temperatura camerei insa astfel pot fi afectate sau nu in functie de umiditatea din bucatarie.

- Mazarea verde sta bine la rece in pungi de plastic perforate, dar nu mai mult de cateva zile.

- Verdeturile si salata nu trebuie umezite sau spalate inainte de a fi depuse la rece, mentinandu-se bine aici daca le invelim in hartie de bucatarie si abia apoi le plasam in pungi de plastic.

- Usturoiul decojit sta multa vreme la rece, iar capatanile de usturoi de asemenea pot tine multa vreme, dar depozitate intr-un loc racoros si uscat.

- Ceapa uscata nu este afectata de trecerea timpului daca o depunem intr-un loc racoros si uscat si la fel este si cazul cartofilor. Atentie insa, ceapa nu se pune in acelasi loc cu cartofii.

- Rosiile coapte stau bine pentru doua-trei zile la temperatura camerei, iar cele necoapte se matureaza mai repede daca le punem in pungi de hartie impreuna cu un mar sau o banana.

- Ciupercile se depoziteaza in pungi de hartie, dar nu la rece si chiar daca se usuca putin pot fi rehidratate inainte de a le folosi la gatit.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-05-11 Vizualizari: 7434


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Depozitarea corecta a legumelor pe termen lung, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre mama: Indiferent de cat mananci,niciodata nu esti prea gras, incat mama ta sa nu iti mai dea nimic de mancare"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro