193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Condimentele proaspete fac gatitul mai placut

Condimentele proaspete fac gatitul mai placut

      Trimite pe mail Printeaza
Condimentele proaspete fac gatitul mai placut
Gradinaritul este una dintre cele mai placute activitati la care te poti gandi, aproape oricine putand sa isi ofere condimente proaspete si ceva verdeturi chiar si in conditiile neprietenoase oferite de un balcon de apartament.

Cei care isi pot cultiva si singuri ierburi proaspete pentru gatit sunt cu adevarat binecuvantati, dar nici pentru ceilalti lucrurile nu stau chiar atat de rau, existand in prezent o oferta destul de consistenta de condimente proaspete pe piata agro-alimentara, fie de la producatorii locali, fie din import in anotimpul rece.

In bucatarie, condimentele aduc intotdeauna un plus de savoare si pot schimba complet aspectul preparatelor noastre zilnice, dar este nevoie si de putina experienta pentru a sti cum sa combinam aceste ierburi aromate cu felurile de mancare preferate de noi:

- asmatuiul, de exemplu, merge de minune in salate, ciorbe si mesele de peste;
- busuiocul este ideal pentru mesele de rosii, paste, peste si pui;
- mararul se asorteaza cu carnea de pui si de peste, dar merge bine si cu legume simple sau murate;
- coriandrul sau cilantro american merge la paste, peste si sosuri diverse;
- oregano complimenteaza mesele de legume si pastele;
- rozmarinul merge la aproape orice tip de carne si este un adaos ideal pentru mesele de cartofi;
- tarhonul se potriveste cu fructele de mare, pestele, carnea de pasare si la salate;
- cimbrul merge cu aproape orice, de la carne pana la salate;
- salvia este ideala pentru sosurile din rosii si usturoi sau ceapa si pentru mesele de legume asortate;
- menta da o savoare speciala carnii de miel sau pestelui;
- magheranul este de nelipsit al mesele de legume;
- feniculul se combina prioritar cu carnea de purcel, dar e bun si la peste;
- patrunjelul este un adaos de nelipsit la supe, ciorbe, mese de cartofi, de cereale sau de ciuperci.

Alte si alte condimente proaspete isi gasesc si acestea utilitatea in bucatarie, mai ales primavara si vara piata fiind saturata cu asemenea ierburi proaspete, nu foarte scumpe si care dau un gust divin mancarii noastre.

Chiar si in sezonul rece, cel putin patrunjelul si mararul verde sunt disponibile la preturi convenabile si de aceea putem intotdeauna sa gatim fie si partial cu ceva condimente proaspete, care sa aduca putin soare in sufletele noastre indiferent de anotimp si dificultatile vietii de zi cu zi.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-05-13 Vizualizari: 2905


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Condimentele proaspete fac gatitul mai placut, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Asigurati-va din timp ca detineti toate ustensilele cerute de un gatit de calitate.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro