193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Bucataria si curatenia de primavara

Bucataria si curatenia de primavara

      Trimite pe mail Printeaza
Bucataria si curatenia de primavara
Curatarea temeinica a bucatariei nu se poate face, in ciuda parerilor contrarii, decat de cateva ori pe an, iar primavara este unul dintre aceste momente destinate igienizarii desavarsite a spatiului in care gatim si servim mesele zilnice.

Bucataria este una dintre cele mai circulate incaperi din toata locuinta si de aceea unul dintre primii pasi in directia curateniei de primvara trebuie sa includa si o regandire din temelii a modului in care este amenajat spatiul de gatit si cel de depozitare a alimentelor.

In acest sens, locul unde se proceseaza alimentele trebuie obligatoriu dezinfectat si igienizat macar de cateva ori pe an cu produse pe baza de clor si/sau acid acetic, iar fata de masa, acolo unde exista, trebuie si aceasta schimbata periodic pentru a se preveni aparitia mucegaiului.

Chiuveta impreuna cu masca sa ar trebui curatate temeinic, iar serviciile instalatorilor profesionisti sunt primavara de dorit, acum putandu-se face verificari de rutina ale instalatiei de apa si celei de gaz si tot acum putandu-se schimba si/sau vopsi toate tevile prezente in bucatarie.

Peretii si tavanul bucatariei cunosc o degradare mai accentuata din cauza aburilor si a substantelor eliminate la gatit si de aceea primavara este bine sa se varuiasca intreaga bucatarie, curatindu-se temeinic cu aceasta ocazie si intreg mobilierul prezent aici.

Spatiul de depozitare a alimentelor trebuie curatat de mucegai si improspatat periodic, acum fiind necesar sa se mai arunce din condimentele si produsele alimentare vechi si de asemenea sa se curete cu spirit de raspundere si frigiderul atat la interior cat si la exterior.

Toate ustensilele de bucatarie din inox necesita regulat cate o fierbere mai indelungata, iar cele din plastic si lemn trebuie schimbate macar o data pe an din cauza riscurilor pentru sanatate pe care le ridica.

Cutitele de bucatarie ar trebuie si acestea ascutite bine tot acum, existand servicii de acest gen mai peste tot in tara si prelungindu-se astfel si perioada de utilizare a acestor ustensile de maxima importanta la treburile din bucatarie.

Inutil de amintit si faptul ca podeaua trebuie si aceasta igienizata desavarsit dupa incheierea operatiunilor de varuire a peretilor si a tavanului, aici facand-si veacul unele dintre cele mai periculoase bacterii din intreaga noastra locuinta.

Locul de depozitare a gunoiului menajer necesita si acesta o igienizare periodica, fiind o idee buna ca pe viitor sa gasiti posibilitatea de a separa metalele, cartonul si plasticul de gunoiul menajer pentru a raspunde astfel si cerintelor de mediu ale zilelor noastre.

La final, nu uitati sa acordati o atentie speciala aragazului/plitei de gatit si sa curatati foarte bine mai ales cuptorul fie cu ajutorul aburilor, fie printr-o alta metoda la fel de eficienta.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-05-25 Vizualizari: 2458


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Bucataria si curatenia de primavara, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Procurati-va branza, ouale, laptele si smantana cat mai proaspete si dintr-o sursa de incredere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro