193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Ingeniozitate si simplitate pentru un gatit de calitate...

Ingeniozitate si simplitate pentru un gatit de calitate

      Trimite pe mail Printeaza
Ingeniozitate si simplitate pentru un gatit de calitate
- Pentru un plus de sanatate, putem ingrosa uneori supele sau sosurile si cu fulgi de ovaz si nu doar cu faina alba sau cu malai;

- Ghimbirul si curcuma sunt condimente aproape necunoscute romanilor insa ar trebui introduse mai des la gatit deoarece sunt si foarte bune antiinflamatoare;

- Salatele si alte preparate tip aperitiv se pastreaza mai proaspete daca frapam adecvat recipientul in care le vom servi;

- Ciupercile ar fi consumate mai des daca nu ar fi atat de usor perisabile. Se pot insa pastra in pungi de hartie la rece unde vor rezista mult mai bine pentru cateva zile;

- Varza, conopida sau alte legume pline de sulf pot fi gatite fara stres si "fara miros" daca se adauga in apa lor si cate una-doua frunze de dafin;

- Carnea tocata este mult mai gustoasa si mai sanatoasa daca o gatim in prezenta unui morcov feliat mare care sa absoarba multe dintre grasimile din carne. La final, morcovul se inlatura, iar carnea poate fi folosita pentru preparatul dorit;

- Coriandrul proaspat este o binecuvantare pentru fiecare masa, dar si boabele de coriandru pot fi utilizate la fel de bine, parfumand si eliminand multi germeni si toxine din mancarea noastra;

- Apa fierbinte este deosebit de utila la gatit, aproape orice leguma sau fruct care este oparit aici pentru cateva minute scurte fiind mult mai usor de curatat de pielita dupa aceea;

- Inainte de a praji ceva in tigaie, este suficient sa presaram putina sare pe fund pentru a opri apoi uleiul incins sa ne stropeasca;

- Pestele la prajit nu se mai desprinde si este si simplu de pus pe platoul de servit daca se gateste asezat pe panza de tifon sau alt material similar;

- Apa ramasa de la fierberea cartofilor, racita la temperatura camerei este un adaos pretios pentru plantele de apartament;

- Carnea congelata se fragezeste mai repede daca este stropita cu una-doua linguri de otet.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-06-10 Vizualizari: 2433


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ingeniozitate si simplitate pentru un gatit de calitate, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru supe si ciorbe apelati la o diversitate mare a legumelor si nu la condimente praf.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro