193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Proteinele animale ne sunt necesare, dar pot si dauna sanata...

Proteinele animale ne sunt necesare, dar pot si dauna sanatatii intestinelor noastre

      Trimite pe mail Printeaza
Proteinele animale ne sunt necesare, dar pot si dauna sanatatii intestinelor noastre
Consumate cu moderatie si alternate cu scurte perioade de detoxifiere, proteinele animale nu ne pot face decat bine, organismul nostru folosindu-le din plin pentru procesele sale vitale insa atunci cand se face abuz de aceste substante lucrurile nu mai stau deloc asa, intestinele noastre fiind primele care sa aiba mult de suferit din aceasta pricina.

Recent, un studiu medical intreprins in Franta si avand ca subiecti zeci de mii de femei cu varsta cuprinsa intre 40 si 65 de ani a demonstrat fara putinta de tagada faptul ca intestinele femeilor care au consumat carne in mod regulat erau mult mai expuse inflamarii si bolii decat intestinele altor femei care nu au consumat carne decat sporadic sau chiar deloc.

Nu doar carnea de pasare, de porc sau cea de vita poate incarca intestinele cu toxine si resturi alimentare greu de eliminat, dar si carnea de peste prezinta aceleasi caracteristici, in cadrul procesului de digestie si eliminare a hranei formandu-se prin consumul de carne o serie de compusi toxici care pot in timp rani intestinele.

Cercetatorii nu recomanda eliminarea definitiva a carnii de la dieta, proteinele animale fiind substante necesare organismului nostru, dar ei sugereaza totusi moderatia, fiind bine sa se introduca si mese de carne la dieta insa nu mai des de doua ori pe saptamana. Necesarul de proteine poate fi suplinit in rest si prin apelul la proteinele vegetale, care chiar daca nu sunt complete pot fi mai sanatoase pentru intestinele noastre.

Din fericire, in ultima vreme tot mai multe femei consuma carne din ce in ce mai rar, apeland de regula la carnea de pasare sau cea de peste si doar ocazional la carnea de porc, de miel sau de vita. Este o decizie inteleapta a lor, ele bucurandu-se in acest mod de un plus de sanatate si evitand multe dintre riscurile generate prin consumul crescut de carne.

Sa ascultam deci cu totii de sfaturile medicilor si sa ne limitam mesele de carne la doua pe saptamana pentru a nu ne plange mai tarziu ca am fi putut preveni o posibila afectiune si nu am facut nimic in acest sens. Consumul marit de apa, cure regulate de detoxifiere, moderatie cu proteinele animale si multe legume si fructe proaspete la dieta, acestea sunt caracteristicile unei alimentatii stiintifice, iar cei care au ales aceasta cale sunt deja pe un drum bun, castigand probabil ani buni de viata doar prin adoptarea unei diete corecte.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-09-05 Vizualizari: 7504


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Proteinele animale ne sunt necesare, dar pot si dauna sanatatii intestinelor noastre, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro