193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Condimentele fac mancarea gustoasa si ne protejeaza de boli ...

Condimentele fac mancarea gustoasa si ne protejeaza de boli grave

      Trimite pe mail Printeaza
Condimentele fac mancarea gustoasa si ne protejeaza de boli grave
Tot mai des savantii din medicina isi indreapta atentia catre rolul jucat de condimentele alimentare in combaterea diferitelor afectiuni specifice timpurilor pe care le traim, existand studii mai vechi care toate vorbesc despre rolul pozitiv pe care il pot avea aceste condimente in alimentatia unei persoane expusa riscului de boala.

Multe condimente si in special cele proaspete ne pot oferi un surplus de antioxidanti si alte substante benefice, cercetatorii reusind sa intocmeasca si o lista cu cele mai utile condimente de introdus la dieta celor mai multi dintre noi pentru rezultate de exceptie in ce priveste starea noastre generala de sanatate:

- Busuiocul proaspat este incarcat cu vitamine si minerale si ne poate proteja de efectele radiatiilor de tot felul;
- Ghimbirul este un condiment cu proprietati antiinflamatoare si antivirale si se poate consuma in cantitati moderate pe termen lung;
- Schinduful scade colesterolul din sange si reduce inflamatiile din organism;
- Patrunjelul verde si radacina de patrunjel este bogat in vitamina C si ar trebui consumat zilnic pentru beneficii maxime;
- Curcuma mai nou se crede ca ar putea bloca dezvoltarea tumorilor maligne;
- Semintele de mustar reduc colesterolul, combat inflamatiile din organism si stimuleaza in bine digestia;
- Semintele de in au proprietati multiple de sanatate si pot fi procurate la preturi foarte mici;
- Coriandrul proaspat sau boabe este un bun produs antiinflamator si antibacterian si poate inlocui deseori piperul la dieta;
- Scortisoara este un adevarat izvor de sanatate si se poate consuma sub forma de pudra sau ceai.

Multe alte condimente pot aduce mari beneficii pentru sanatatea noastra, in functie de afectiunea de care suferim la un moment dat noi putand sa le introducem la dieta pe unele si sa renuntam temporar la altele, care nu ne fac atat de mult bine.

Condimentele raman in concluzie o buna sursa de substante benefice sanatatii noastre si nu ar trebui sa uitam sa le mai si folosim la prepararea mancarii, cele mai recomandate noua fiind bineinteles condimentele proaspete, pe locul secund venind si multe dintre condimentele uscate, si acestea bune pentru sanatatea noastra.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-06-13 Vizualizari: 2148


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Condimentele fac mancarea gustoasa si ne protejeaza de boli grave, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro