193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa introducem fructele de padure la dieta?

Cum sa introducem fructele de padure la dieta?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa introducem fructele de padure la dieta?
Foarte sanatoase si pline de antioxidanti, fructele de padure ne pot proteja organismul de multe dintre bolile grave ale zilelor noastre, fiind de multe ori superioare ca eficienta medicamentelor obtinute din aceleasi fructe de padure, care insa sunt mai usor de administrat, dar nu neaparat si mai ieftine.

Mai toate fructele de padure contin bioflavonoizi si compusi fitochimici care ne scapa organismul de radicalii liberi, prevenind in acest mod cancerul, bolile de inima sau starile de inflamatie, fiind totodata recunoscute si ca unele dintre cele mai gustoase produse de pe piata agro-alimentara.

Nu intotdeauna insa reusim sa le introducem la dieta prin niste retete simplu de realizat si care sa le pastreze toate proprietatile lor nutritive, acesta fiind si motivul pentru care va propunem in randurile care urmeaza cateva modalitati utile de servire a fructelor de padure in cadrul unor gustari frugale dintre mese sau in loc de desert la sfarsitul uneia dintre mesele principale:

- bolul de cereale de dimineata poate sa includa adesea si o jumatate de cana de fructe de padure, indiferent daca va fi vorba despre cereale gatite sau reci;

- iaurtul simplu este mult mai gustos printr-un adaos de fructe de padure si de asemenea mai sanatos decat iaurturile cu fructe din comert, care contin si o serie de aditivi suspecti;

- saptamanal, o data sau de doua ori, merita gatite si salate din fructe si/sau legume unde sa putem presara pe deasupra si un pumn de fructe de padure care sa dea un plus de savoare acestor preparate de calitate;

- fructele de padure de asemenea pot fi un adaos de dorit la prepararea de sandviciuri cu putin unt si paine prajita, care sa fie servite la gustarile dintre mese;

- indiferent de perioada anului, fructele de padure pot fi procurate in stare proaspata sau uscata, ele pastrandu-si cam toate proprietatile lor nutritive, iar fructele de padure uscate sunt mult mai usor de introdus la gatit decat cele proaspete;

- multe preparate la cuptor permit si adaugarea fructelor de padure, fie la final, fie pe durata gatitului;

- fructele de padure congelate sunt si acestea bune pentru consumul repetat, dar este important sa ne alegem intotdeauna un producator certificat, capabil sa ne ofere produse de calitate, fara conservanti sau aditivi alimentari.

Intrucat de cele mai multe ori, fructele de padure necesita conditii speciale de depozitate, incercati sa le consumati cat mai repede dupa ce le-ati adus acasa, iar daca doriti totusi sa va faceti si unele provizii, atunci respectati intocmai recomandarile producatorului de pe eticheta alimentara.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-11-11 Vizualizari: 2938


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa introducem fructele de padure la dieta?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro