193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Condimentati-va vara si cu putin ulei de trufe!

Condimentati-va vara si cu putin ulei de trufe!

      Trimite pe mail Printeaza
Condimentati-va vara si cu putin ulei de trufe!
Un condiment culinar de data relativ recenta, uleiul de trufe aduce un plus de savoare pentru o serie de preparate culinare specifice anotimpului calduros, multe persoane devenind de-a dreptul dependente de aromele sale, dar in egala masura existand si alte persoane care vor respinge uleiul de trufe din start, preferand sa isi condimenteze mancarea cu alte condimente mai pe gustul lor.

Obtinut fie de-a dreptul din trufe, fie prin adaugarea de arome identic naturale in ulei virgin de masline, uleiul de trufe are un gust si o aroma inconfundabile, nefiind insa usor sa se distinga intre produsul original si cel procesat in laborator decat prin compararea preturilor de vanzare, uleiul obtinut din trufe fiind mult mai scump decat cel procesat cu arome.

In Franta, uleiul de trufe este utilizat frecvent la prepararea de cartofi prajiti, dar se preteaza foarte bine si la salate, mese din paste, mese pe baza de oua sau chiar si mese care includ branzeturi ori fructe de mare sau carne de peste. Maestrii bucatari nu fac insa excese din acest punct de vedere deoarece uleiul de trufe poate acoperi cu usurinta alte condimente utilizate la gatit.

Cea mai buna utilizare care se poate gasi pentru uleiul de trufe este introducerea sa in cantitati mici la salatele si aperitivele de vara, acum in anotimpul cald acest condiment putand sa ne ofere satisfactii de neuitat la masa. Supele, mesele de ciuperci, pizza, risotto, cartofii piure sau supele si mesele de legume pot beneficia la final de un plus de savoare prin adaugarea unei cantitati infime de ulei de trufe.

Nu in ultimul rand, vinegretele, sosul pentru gratar si marinatele se vor preta de asemenea la condimentarea cu putin ulei de trufe si in general oricare dintre preparatele voastre preferate, singura conditie fiind ca voi sa agreati cu adevarat parfumul si gustul uleiului de trufe pentru a-l putea apoi introduce la gatit dupa preferinte.

Asa cum spuneam, uleiul de trufe este fie iubit, fie urat de la bun inceput, iar aceia dintre voi care il vor incerca pentru prima oara nu trebuie sa dezamageasca daca nu vor fi satisfacuti de acest condiment deoarece pana la urma este vorba despre o alegere subiectiva, nu putini fiind si aceia care nu vor suporta cu nici un chip valentele culinare ale uleiului de trufe.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-07-29 Vizualizari: 5406


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Condimentati-va vara si cu putin ulei de trufe!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro