193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi ...» Alimenta...» Fibromialgia este agravata prin consumul de alimente procesa...

Fibromialgia este agravata prin consumul de alimente procesate!

      Trimite pe mail Printeaza
Fibromialgia este agravata prin consumul de alimente procesate!
Fibromialgia nu este propriu-zis o boala cronica ci mai degraba se poate clasifica ca un sindrom care anunta aparitia unor afectiuni mai grave, dar modul de manifestare a fibromialgiei poate de multe ori crea confuzii, generand in acelasi timp si o stare crescuta de stres din cauza durerilor difuze care o acompaniaza, a tulburarilor de ordin alimentar si fizic si a starii generale de slabiciune a organismului.

Toate persoanele care sufera de acest sindrom este indicat sa se prezinte de urgenta la medic pentru analize amanuntite si in acelasi timp trebuie avute in vedere si unele schimbari drastice de tip alimentar care sa reduca simtitor inflamatiile din organism, rezultat direct al unei diete haotice si a unui stil de viata nesanatos.

In esenta, fibromialgia este semnalul de alarma tras de propriul nostru organism suprasolicitat prin care ni se atrage atentia ca am facut prea multe excese in trecut si ca e timpul sa optam pentru un alt mod de a ne alimenta si a ne trai viata, ceva mai organizat si in deplin acord cu sfaturile specialistilor in nutritie si sanatate.

Principalii factori de risc care pot fi corelati in mod direct cu sindromul medical numit fibromialgie sunt stimulentele introduse frecvent in dieta noastra precum si mare parte dintre alimentele procesate la care nu vrem sa renuntam. Astfel, alcoolul, cafeaua, tutunul, zaharul si dulciurile, faina alba, apa minerala, energizantele, aditivii alimentari etc. este de preferat sa fie complet eliminate pentru o perioada mai lunga de vreme sau in cel mai rau caz reduse la un minimum acceptabil cel putin pana ce simptomele dispar definitiv.

In al doilea rand, trebuie oferita o atentie suplimentara la necesarul de vitamine si minerale al organismului nostru suprasolicitat, in special vitaminele din gama B, vitaminele C si E, acizii grasi omega 3 sau coenzima Q10 fiind mai mult decat necesare pentru atingerea echilibrului optim din punct de vedere nutritional.

Odihna improprie si stresul constant pot agrava fibromialgia la fel de mult ca si alimentatia gresita, iar revenirea la un program normal de odihna si eliminarea stresului devin acum o prioritate. Cu timpul, respectandu-se si aceste recomandari, organismul isi va reveni aproape complet, ramanand ca si pe viitor sa se evite cu tarie consumul de alimente procesate, excesul de stimulente si lipsa accentuata de odihna.

Medicul de familie ne va putea recomanda si alte masuri bune de luat, el bazandu-se si pe rezultatele stiintifice ale investigatiilor medicale si putand sa aiba o privire mai larga asupra adevaratelor cauze care au declansat fibromialgia. In foarte putine cazuri, fibromialgia poate evolua totusi inspre o afectiune grava, dar acest lucru se va intampla mai ales atunci cand se neglijeaza sfaturile prezentate mai sus si destul de rar in alte situatii.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-07-29 Vizualizari: 3621


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Fibromialgia este agravata prin consumul de alimente procesate!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro