193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi ...» Alimenta...» Ce facem atunci cand suferim de o toxiinfectie alimentara?...

Ce facem atunci cand suferim de o toxiinfectie alimentara?

      Trimite pe mail Printeaza
Ce facem atunci cand suferim de o toxiinfectie alimentara?
In cele mai multe cazuri, episoadele de toxiinfectie alimentara dispar de la sine dupa aproximativ doua zile de la declansarea simptomelor, existand si situatii mai grave cand prezenta la medic va fi obligatorie pentru a se aplica un tratament de soc care sa curete organismul de toxinele acumulate intr-un procent mai mare.

Inainte insa de a ajunge la doctor, exista si masuri de prim-ajutor care sa fie adoptate pe loc, acasa, ameliorandu-se astfel o parte dintre simptome si grabindu-se simtitor vindecarea:

- mai inainte de orice este recomandat sa nu mai servim nimic, nici alimente si nici lichide timp de cateva ore bune;
- pentru a se preveni dezhidratarea, se pot suge cubulete de gheata sau se poate sorbi cu inghitituri mici cate o gurita de apa, in cantitati destul de mari, dar consumate cu incetul;
- pentru a se evita greata si dupa cateva ore de la declansarea toxiinfectiei alimentare, se vor introduce la masa doar produse usoare, de regula fiind vorba despre fructe si supe de legume cu ceva paine prajita;
- consumul de cafea si alcool nu este permis acum, iar tigara va face rau de asemenea;
- odihna este obligatorie, nefiind deloc recomandat sa se forteze si sa se desfasoare activitati care necesita eforturi cat de mici;
- chiar daca toxiinfectia alimentara este insotita si de constipatie, nu se recomanda sa se apeleze la medicamente de tip laxativ, fiind mai bine sa se serveasca la nevoie un ceai usor din papadie sau alt laxativ natural usor pentru a se incuraja astfel eliminarea mai rapida a toxinelor din organism.

Pe viitor, toxiinfectie alimentara va putea fi evitata daca se vor spala mainile mai des si de asemenea daca se va intretine si locuinta si ustensilele de gatit si servit masa la superlativ. Alimentele crude trebuie separate de cele gatite, iar carnea, daca nu este congelata, trebuie gatita foarte repede, la temperaturile recomandate de autoritatea sanitara.

Toate alimentele suspecte si toate produsele aduse de la piata care nu prezinta incredere trebuie aruncate imediat, iar spatiul unde au fost depozitate pentru vreme scurta sau mai lunga trebuie igienizat corespunzator.

In cazul in care simptomele sunt mai grave decat este de asteptat, prezentarea de urgenta la medic va fi obligatorie, fiind util sa se identifice din timp si cauzele posibile care au stat la baza declansarii toxiinfectiei alimentare.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-08-12 Vizualizari: 5533


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce facem atunci cand suferim de o toxiinfectie alimentara?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro