Lifestyle
Sarea de usturoi cucereste piata alimentara a Europei!

Introdusa relativ recent pe piata condimentelor, sarea de usturoi si-a castigat cu incetul un loc de cinste printre ingredientele introduse la gatitul de zi cu zi, continand mai putin sodiu decat sarea de bucatarie obisnuita si fiind de aceea mai sanatoasa, dar si mai gustoasa decat mai batrana sa rivala.
Sarea de usturoi poate fi preparata si acasa prin amestecarea a 1 parte pudra de usturoi si 3 parti de sare de bucatarie, aceasta fiind si cea mai simpla reteta pentru obtinerea sarii de usturoi fara mari pretentii sau batai de cap.
La gatit, sarea de usturoi inlocuieste cu mare succes atat sarea de bucatarie cat si usturoiul proaspat, iar retetele care cer fie un ingredient, fie altul se vor bucura de un gust sporit, chiar superior preparatelor unde se foloseste ingredientul original. Mesele de legume, mesele din carne de pasare, maionezele, sosurile, gratarele etc. beneficiaza la maximum de un aport de sare de usturoi, acesta fiind si secretul succesului rapid al acestui condiment.
Sarea de usturoi mai poate fi folosita si la prepararea de:
- cartofi prajiti sau alte legume prajite
- pizza, placinte de carne, alte preparate la cuptor
- salate de toate felurile
- piureuri si pilafuri
- tocanite, marinate, sosuri diverse
- paste fainoase si spaghete
- legume boabe etc.
Daca nu ati probat inca acest condiment, puteti sa vi-l procurati din comert de la magazinele BIO sau de la alte magazine alimentare, dar la fel de bine il puteti prepara si acasa din sare cristalizata (3 parti) si pudra de usturoi (1 parte), rezultatele fiind cam asemanatoase, iar succesul la gatit garantat.
Intrucat sarea ca atare este destul de hulita in ultima vreme din cauza continutului sau mare de sodiu, sarea de usturoi ar putea fi introdusa mai des la gatit deoarece contine mai putin sodiu, dar este si mai potrivita pentru foarte multe preparate decat sarea simpla. Probati-o si voi cu incredere si spuneti-ne parerea voastra sincera la final pentru a obtine si pe aceasta cale o confirmare in cunostinta de cauza a eficientei acestui condiment pentru un gatit de calitate.
Sarea de usturoi poate fi preparata si acasa prin amestecarea a 1 parte pudra de usturoi si 3 parti de sare de bucatarie, aceasta fiind si cea mai simpla reteta pentru obtinerea sarii de usturoi fara mari pretentii sau batai de cap.
La gatit, sarea de usturoi inlocuieste cu mare succes atat sarea de bucatarie cat si usturoiul proaspat, iar retetele care cer fie un ingredient, fie altul se vor bucura de un gust sporit, chiar superior preparatelor unde se foloseste ingredientul original. Mesele de legume, mesele din carne de pasare, maionezele, sosurile, gratarele etc. beneficiaza la maximum de un aport de sare de usturoi, acesta fiind si secretul succesului rapid al acestui condiment.
Sarea de usturoi mai poate fi folosita si la prepararea de:
- cartofi prajiti sau alte legume prajite
- pizza, placinte de carne, alte preparate la cuptor
- salate de toate felurile
- piureuri si pilafuri
- tocanite, marinate, sosuri diverse
- paste fainoase si spaghete
- legume boabe etc.
Daca nu ati probat inca acest condiment, puteti sa vi-l procurati din comert de la magazinele BIO sau de la alte magazine alimentare, dar la fel de bine il puteti prepara si acasa din sare cristalizata (3 parti) si pudra de usturoi (1 parte), rezultatele fiind cam asemanatoase, iar succesul la gatit garantat.
Intrucat sarea ca atare este destul de hulita in ultima vreme din cauza continutului sau mare de sodiu, sarea de usturoi ar putea fi introdusa mai des la gatit deoarece contine mai putin sodiu, dar este si mai potrivita pentru foarte multe preparate decat sarea simpla. Probati-o si voi cu incredere si spuneti-ne parerea voastra sincera la final pentru a obtine si pe aceasta cale o confirmare in cunostinta de cauza a eficientei acestui condiment pentru un gatit de calitate.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-08-19 Vizualizari: 3589
Daca ti-a placut articolul Sarea de usturoi cucereste piata alimentara a Europei!, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta