193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Sfaturi de gatit preluate din bucataria maestrilor culinari...

Sfaturi de gatit preluate din bucataria maestrilor culinari

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi de gatit preluate din bucataria maestrilor culinari
1. Pregatirea ingredientelor in amanunt chiar si cu o zi in avans si aranjarea lor pe suprafata de gatit pentru a se afla mereu la indemana este probabil esentiala pentru succesul culinar.

2. Condimentele, care sunt atat de importante la gatit, trebuie depozitate adecvat, intr-un loc intunecos si racoros, dar lipsit complet de umiditate. Astfel ne asiguram ca vom avea cu ce sa preparam mese de exceptie.

3. Razatoarea universala este un instrument esential de gatit, care ne permite sa pregatim rapid multe ingrediente proaspete pentru a le introduce apoi la gatit. Suplimentar, razatoarea va permite adesea si ornarea adecvata a preparatelor noastre.

4. Apa nu trebuie sa fie singurul lichid folosit la gatit, alternativ putandu-se apela si la lapte, sucuri gata preparate din fructe sau citrice, ceai verde, zeama concentrata de carne sau de legume si altele.

5. Ceapa si usturoiul sunt condimente de exceptie si dau un gust delicios mancarii, dar nu trebuie insistat niciodata cu prajirea lor, mai bine fiind sa se rumeneasca foarte rapid in ulei vegetal sau unt si apoi sa se introduca la gatit.

6. Multe produse de origine animala sau vegetala sunt deosebit de gustoase si mult mai usor de preparat daca nu uitam sa le marinam sau sa le lasam putin in saramura. Puse peste noapte la marinat si utilizate in ziua urmatoare, asemenea ingrediente vor face deliciul tuturor membrilor familiei noastre.

7. Cele mai bune produse alimentare pentru gatit raman tot produsele proaspete si, de preferat, crescute organic, pe care ni le putem procura adesea din pietele agro-alimentare, de la producatorii de incredere.

8. Sosurile pentru diverse preparate, inclusiv cele destinate salatelor nu se fac niciodata pe loc, amestecand de-a valma ingrediente si sosuri ci se prepara separat si se lasa de regula pentru macar jumatate de ora la rece pentru a se omogeniza perfect.

9. Retetele culinare verificate si de mare succes nu se schimba cu o iota si se pastreaza pentru toata viata, putand fi astfel transmise celor dragi si promovandu-se si pe aceasta cale gatitul sanatos la generatiile urmatoare.

10. Prepararea unei mese delicioase nu inseamna nimic daca servirea sa nu se face intotdeauna cu aceeasi maiestrie cu care s-au gatit preparatele culinare.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-09-07 Vizualizari: 4663


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi de gatit preluate din bucataria maestrilor culinari, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro