193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Curatenia in bucatarie

Curatenia in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Curatenia in bucatarie
O bucatarie impecabil de curata este un imperativ atunci cand dorim sa prevenim cu adevarat orice risc de intoxicatie alimentara sau sa ne indispunem oaspetii si membrii familiei cu feluri de mancare servite neglijent ori incarcate cu impuritati pe care nimeni nu si le doreste in farfurie. Bacteriile pot aparea cu usurinta in orice loc propice dezvoltarii lor si, din acest punct de vedere, bucataria poate deveni un adevarat rai pentru acestea daca nu se iau din timp masuri adecvate de prevenire a inmultirii lor.

Foarte important, dincolo de curatarea zilnica a incaperii in sine, este sa pastram masa de gatit si fundurile pe care taiem zarzavatul, painea sau carnea foarte bine spalate intrucat aici isi pot gasi cu usurinta bacteriile un mediu favorabil de inmultire. Daca scapati resturi de mancare pe jos nu uitati sa le curatati imediat deoarece daca uitati de ele acolo vor putea sa apara tot felul de microbi si chiar furnici sau gandaci de bucatarie. Spalati cu atentie salatele, legumele si alte produse folosite la gatit in recipiente foarte curate si nu le taiati pe o suprafata folosita anterior si care nu a fost bine curatata.

Foarte utile in bucatarie sunt dispozitivele automate de curatat vesela si tacamurile intrucat acestea spala la o temperatura suficient de ridicata incat sa elimine toate bacteriile. Daca nu aveti aceasta posibilitate incercati ca macar de 2 ori pe saptamana sa fierbeti obiectele folosite la gatit si bineinteles vesela si tacamurile timp de cateva minute pentru a ucide astfel toti microbii care se pot depozita daca ne multumim doar cu o spalare manuala a lor. Prosoapele de bucatarie, buretii si carpele folosite la intretinerea zilnica a incaperii trebuie si acestea spalate la temperaturi ridicate macar de doua ori pe saptamana si lasate sa se usuce bine inainte de a fi folosite din nou.

Locul in care depozitati ustensilele de gatit sau cele folosite la servitul mesei trebuie de asemenea sa fie dezinfectat corepunzator si ferit de expunere la praf sau la mirosurile si fumul care insotesc gatitul. Mancarea se depoziteaza intotdeauna acoperita si se serveste calda doar atunci cand toti invitatii s-au asezat la masa. Nu uitati sa folositi si sacii menajeri pentru bucatarie si atentie marita la locul amenajat pentru depozitarea resturilor intrucat, mai ales pe timpul verii, de aici se pot raspandi usor o groaza de microbi daca nu se foloseste un dispozitiv acoperit sau daca se intarzie prea mult cu aruncarea acestor resturi menajere in locurile special amenajate. Si, bineinteles, pastrati-va in permanenta mainile curate indiferent daca ati cules o firimitura de pe jos sau daca este nevoie doar de deschiderea frigiderului atunci cand mai aveti mici urme de grasime pe maini.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-04-06 Vizualizari: 4177


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Curatenia in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro