193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Mici secrete ale gatitului rapid si sanatos

Mici secrete ale gatitului rapid si sanatos

      Trimite pe mail Printeaza
Mici secrete ale gatitului rapid si sanatos
La fel cum maestrii bucatari apeleaza uneori la unele trucuri pentru a grabi gatitul, si noi putem proceda similar acasa fara insa a renunta nici la masurile de igiena alimentara si nici la niste standarde superioare de calitate:

1. O friptura la cuptor, de exemplu, se introduce doar dupa ce am incins in prealabil cuptorul, carnea fiind puternic recomandat sa nu se cresteze si nici sa se intepe cu obiecte ascutite pentru a isi pastra sucurile naturale si a se gati mai repede si mai bine.

2. In ciuda parerilor contrarii, un piure din legume si/sau fructe este mult mai gustos daca il preparam manual si nu cu un dispozitiv electric. Surprinzator pentru multi, procesarea manuala a piureului va dura mai putin decat cea electrica.

3. Salatele si alte preparate care au nevoie sa fie amestecate pentru a fi servite pot fi pregatite mult mai rapid si mai bine cu dispozitive manuale, special destinate acestei activitati culinare.

4. Sucurile proaspete de citrice, laptele, morcovii fierti si alte ingrediente pot ajuta la reducerea zaharului din reteta culinara, lucru sanatos desigur pentru noi toti.

5. Spayurile de gatit, cu uleiuri vegetale, fac o treaba exceptionala si, suplimentar, presupun garantat si controlul mai strict al grasimilor vegetale introduse la gatit.

6. Ingredientele proaspete sunt cele mai potrivite pentru gatitul rapid si de calitate. Intotdeauna ar trebui sa le avem la indemana, fie si in cantitati mai mici deoarece astfel totul va arata mai bine la final si gustul mancarii va fi de asemenea mai placut.

7. Daca ne place sa adaugam smantana si/sau unt la gatit putem opta pentr variantele lor degresate, iar la nevoie sa le imbogatim cu albus de ou pentru efecte de zile mari. E mai sanatos asa si nu va mai fi nevoie nici de smantana grasa si nici de unt nedegresat.

8. Meniurile echilibrate in nutrimente pot fi obtinute rapid si usor prin adaugarea de mai multe ingrediente sanatoase in acelasi preparat: legume, carne proaspata, cereale, grasimi mononesaturate, zarzavaturi proaspete si condimente 100% naturale.

9. Culoarea poate da un plus pretios preparatului culinar, iar cei care fac des apel si la culoare nu vor gresi chiar si atunci cand gatesc pe graba.

10. Preparatele rapide nu trebuie neaparat sa fie pline de calorii ori ingrediente procesate, iar aici fulgii din cereale, legumele, fructele, painea prajita, branzeturile, carnea proaspata, orezul sau mazarea se pot dovedi de mare ajutor.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-09-09 Vizualizari: 7873


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Mici secrete ale gatitului rapid si sanatos, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro