193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cum sa reducem cantitatea de zahar folosita la gatit?...

Cum sa reducem cantitatea de zahar folosita la gatit?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa reducem cantitatea de zahar folosita la gatit?
Zaharul rafinat este unul dintre ingredientele cele mai periculoase pentru sanatatea noastra pe termen lung, intretinand starile de inflamatie din organism, dand peste cap rata metabolismului si putand genera boli grave prin consumul sau in exces si pe termen lung.

Multa lume este in prezent preocupata de identificarea unor cai bune prin care sa reduca aportul de zahar la dieta, dar pe cat posibil fara a renunta la consumarea unor preparate favorite, iar acest lucru este posibil in prezent prin apelul la indulcitori alternativi.

Produsele care pot inlocui zaharul sunt din abundenta pe piata, unele avand si contraindicatii, iar altele fiind 100% naturale si recomandate pentru consumul de lunga durata. Intrucat multe dintre acestea sunt mai dulci decat zaharul, cantitatile de folosit vor fi considerabil mai mici, aici fiind nevoie de mici experimente in bucatarie pentru a se gasi formula optima.

1. Spre deosebire de zahar, care are si alte functii la gatit, substitutele de zahar nu vor fermenta si nici nu vor da volum preparatului, motiv pentru care este si aici recomandat sa se gaseasca retete unde aceste substitute sunt folosite in locul zaharului ori sa se pregateasca aluatul sau preparatul in cauza special pentru a nu se gresi reteta.

2. Zaharul poate fi adaugat fara probleme laolalta cu un substitut al sau, iar in asemenea situatii cantitatea de zahar se va injumatati, lucru foarte pozitiv pentru sanatatea noastra.

3. Exista pe piata si variante de zahar neprocesat sau foarte putin procesat care sunt mai sanatoase decat zaharul rafinat, acestea putand fi folosite in mod expres la gatit si mai rar ca indulcitori pentru cafea sau ceai.

4. Unele condimente potenteaza si complimenteaza gustul zaharului, aici putand aminti vanilia, scortisoara, coaja rasa de citrice, fructele uscate, ciocolata si altele care vor presupune cantitati mai mici de zahar in reteta culinara.

5. Subtitute ale zaharului pot fi considerate si sucurile proaspete din fructe, piureul din fructe sau unele ingrediente lichide obtinute din plante dulci care nu sunt interzise pentru consumul uman.

Trucuri de gatit precum cele amintite mai sus vor putea astfel permite diminuarea cantitatilor de zahar folosite la gatit, lucru intru totul recomandat de catre medici si care nu va saraci preparatul culinar de bogatia sa de arome si de gustul sau placut.

In comertul romanesc au inceput sa apara chiar si inducitori naturali de cea mai buna calitate, care imita aproape la perfectie proprietatile zaharului, iar voi puteti sa experimentati pe rand si cu acestea pentru a evita astfel problemele de sanatate care apar garantat in timp prin consumul crescut de zahar.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-09-21 Vizualizari: 1523


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa reducem cantitatea de zahar folosita la gatit?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro