193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Lamaia si rolul sau in bucatarie

Lamaia si rolul sau in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Lamaia si rolul sau in bucatarie
Adesea considerate a avea o aroma versatila, lamaile sunt de neinlocuit in bucatarie, aproape orice preparat putand fi imbogatit daca i se adauga 1/2 sau 1 lingurita de suc proaspat de lamaie. Tot zeama de lamaie reuseste sa diminueze cantitatea totala de sare introdusa la gatit si de asemenea poate ajuta decisiv la prepararea optima a orezului, oualor fierte sau a bauturilor de tot felul.

In bucatarie, lamaile se pot folosi in intregime sau doar partial, astfel coaja, sucul, pulpa si chiar si semintele avadu-si rolul lor bine determinat de traditia culinara la prepararea de diverse meniuri. O garnitura des intalnita peste tot in lume, dar si un ingredient culinar de exceptie, lamaia se poate folosi la:

1. Pregatirea adecvata a apei pentru consum prin adaugarea de suc proaspat de lamaie, de preferat fara zahar.
2. Prepararea de limonada de casa si sumedenie de alte bauturi racoritoare si alcoolice.
3. Prepararea de salate unde se poate introduce si pulpa sau se apeleaza doar la sucul de lamaie pentru vinegreta.
4. Pregatirea cuburilor de gheata pentru o petrecere. Se adauga cativa stropi de lamaie in apa si apoi se poate congela in cuburi.
5. Preventiv, sucul de lamaie va stimula puternic sistemul imunitar, dand si un gust bun preparatelor si bauturilor, dar oferind si antioxidantii necesari organismului uman. Chiar si cancerul poate fi prevenir daca se bea ceai verde cald cu coaja de lamaie,
6. Sucul de lamaie spre deosebire de alte condimente reuseste sa potenteze aroma altor condimente si de aceea este de neinlocuit la gatit.
7. Tot sucul de lamaie poate improspata pe cale naturala o mare varietate de produse alimentare usor trecute, de la salata de laptuci si pana la legume, fructe sau chiar si produse animale.
8. Foarte utila este o cantitate mica de suc de lamaie adaugata la prepararea orezului sau la fierberea oualor, astfel gatitul decurgand la superlativ.
9. Coaja de lamaie merge de minune la prepararea de deserturi, fiind un ingredient de nepretuit in special pentru preparatele la cuptor.
10. Feliile de lamaie pot genera un efect placut ochiului atunci cand sunt folosite drept garnitura la servirea mesei.

Alte si alte utilizari ale lamaii in bucatarie va sunt cu siguranta cunoscute si voua, mereu gasindu-se noi intrebuintari ale lamaii de catre bucatarii ingeniosi. Lamaile nu trebuie sa lipseasca niciodata dintre proviziile noastre, ele pastrandu-se bine la rece, dar tinand 2-3 zile si la temperatura camerei unde, prin coacere, vor da si mai mult suc atunci cand vom dori sa le folosim.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-11-28 Vizualizari: 3871


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Lamaia si rolul sau in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro