193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» O cupa de Champagne

O cupa de Champagne

      Trimite pe mail Printeaza
O cupa de Champagne
Sampania se regaseste in mai toate momentele speciale din viata noastra. Ciocnim un pahar de sampanie atunci cand trecem in noul an, cand implinim o noua varsta si suntem inconjurati de toti cei dragi sau atunci cand iti privesti partenerul in ochi si stii ca din acea zi veti fi sot si sotie si ciocniti un pahar de sampanie in cinstea voastra si a anilor ce vor veni.

Sampania este licoarea care ne este martor la unele dintre cele importante evenimente din viata noastra, dar cere sa respecti cateva reguli simple de protocol:
- sampania se serveste numai cu doua tipuri de pahare: flute (lungi) sau cupe, ambele trebuind sa aiba picior;
- se tine mana numai pe piciorul paharului deoarece daca punem mana pe cupa caldura din palma poate schimba gustul licorii;
- sampania trebuie tinuta la o temperatura de 8 grade Celsius;
- cele mai utilizate soiuri din care se obtine sampania sunt: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Meunier;
- diferenta dintre sampania non-vintage si vintage face referire la: prima varianta - sampania a fost obtinuta din recolte din ani diferiti, iar in cea de a doua varianta - este obtinuta din recolta unui singur an;
- cand torni sampanie intr-un pahar sprijina marginea gurii de la sticla de marginea paharului tinandu-l inclinat lasand astfel ca sampania sa curga incet pe peretele de sticla ai paharului evitand sa creezi o spuma bogata;
- sampania nu este realizata pentru fi sorbita din prima, ea trebuie savurata indelung pentru a te bucura de fiecare proprietate a compozitiei sale.

Cum spunea si Napoleon: "Cand obtii victoria pe campul de lupta, meriti un pahar de sampanie, iar cand esti infrant ai nevoie de ea pentru a te consola."





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-04-08 Vizualizari: 5534


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul O cupa de Champagne, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu uitati de aperitivele de regim precum broccoli, salata verde sau sparanghel acompaniate de un sos usor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Chana dal
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boab...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro