193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Supa perfecta in cativa pasi simpli

Supa perfecta in cativa pasi simpli

      Trimite pe mail Printeaza
Supa perfecta in cativa pasi simpli
Intrucat vine anotimpul rece, ne-am gandit ca ar fi util sa ne reamintim impreuna pasii de facut pentru prepararea unei supe fierbinti si aromate care sa ne incalzeasca in lungile luni de iarna. Bine gatita, o astfel de supa va fi o incantare pentru intreaga familie, parfumurile sale diverse capatand si mai multa potenta odata ce toate ingredientele se vor omogeniza la perfectie:

1. Supele pentru anotimpul rece au nevoie de timpi lungi de pregatire, fapt pentru care e recomandat sa se apeleze la condimente si ierburi uscate din care e bine sa ne facem provizii din timp;

2. Sarea nu se adauga in supa decat la final deoarece altfel se pot pierde unele arome ale sale;

3. Apa este doar unul dintre ingredientele de baza ale unei supe, putandu-se face apel adesea si la lapte, suc de portocale, ceai verde, zeama de pasare sau al lichid preferat de voi;

4. Cartofii, chiar daca se folosesc in supa si chiar daca nu, sunt utili taiati in felii mari pentru a-i potenta gustul, dar si pentru a extrge surplusul de sare acolo unde s-a scapat prea multa sare;

5. Supele pentru anotimpul rece ar trebui sa includa mai des legume boabe, paste integrale, orez si alte surse bune de proteine vegetale. Acestea se gatesc separat si se adauga astfel la supa;

6. Desi pare contradictoriu, supele nu au nevoie de grasimi chiar si in anotimpul rece deoarece exista suficiente grasimi sanatoase in ingredientele folosite la prepararea lor. Pentru a pastra un gust placut, e bine sa se indeparteze excesul de grasimi dupa ce supa a fost lasata la rece;

7. Ceapa si in special usturoiul dau un gust deosebit supelor de iarna. Acelasi lucru este valabil si in cazul condimentelor picante, dar acestea trebuie dozate cu maiestrie pentru a nu ruina efectul final;

8. Zeama de carne folosita la supe este un adaos excelent, dar e bine sa fie strecurata mai intai pentru a se obtine un lichid clar, placut ca aspect;

9. O supa calda nu este completa fara ceva crutoane, iar acestea se pot prepara din timp pentru a fi apoi gustate cu gustoasa supa;

10. Patrunjelul verde, cubuletele de avocado, cateva migdale, uneori si ceva felii de oua fierte tare si chiar si jumatati de masline nu foarte coapte pot da un plus de savoare oricarei supe de iarna.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-11-23 Vizualizari: 5604


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Supa perfecta in cativa pasi simpli, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca vrei sa eviti bolile , mananca mai putin. Daca vrei sa-ti prelungesti viata, fa-ti mai putine griji"
Chu Hui Weng
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro