193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Vinul potrivit la masa potrivita

Vinul potrivit la masa potrivita

      Trimite pe mail Printeaza
Vinul potrivit la masa potrivita
Alegerea vinului potrivit la masa nu este deloc usoara, fiind recunoscut faptul ca vinurile si mancarea trebuie sa-si sporeasca reciproc calitatile si sa se completeze cat mai armonios. Anotimpul si ocazia sunt factori de care trebuie sa tinem cont in alegerea vinului, vara fiind recomandate vinurile albe si fructoase, iar iarna vinurile rosii si robuste sau albe si puternice.

Cel mai important element care influenteaza alegerea vinului este reprezentat de meniul cu care acesta va fi asociat. Ca o regula de baza, la mancarurile "grele" trebuie asociate vinuri "grele", mancarurile "usoare" dandu-ti o libertate mai mare. De exemplu, cand meniul este unul usor, alege soiurile de vin alb Pinot Grigio, DryRiesling, Sauvignon Blanc, White Bordeaux, iar cu cat masa devine mai incarcata, poti opta pentru White Burgundy, Pinot Gris. Daca preferi vinul rosu poti alege dintre: Beaujolais, Pinot Noir, Bordeaux, Merlot, Cabernet Sauvignon.

La antreuri serveste vinuri albe, seci, usoare, tinere, dar si spumante. La ciorbe, borsuri si supe nu se recomanda deloc consumul de vin. Cu orice fel de peste se bea vin alb sec, dar cu cat pestele este mai gras cu atat vinul trebuie sa fie mai acid. Carnea de pasare se asociaza cu vinurile albe, seci, de calitate aleasa, iar cea de vita si de porc (mai ales daca este servita la gratar), trebuie insotita neaparat de vinuri rosii vechi. La desert se potrivesc foarte bine vinuri dulci sau aromate.

Exista numeroase reguli si caracteristici ale vinului de care trebuie sa tinem cont (culoare, densitate, aroma) pentru a-l alege pe cel potrivit. Din proprie experienta te sfatuiesc sa iti urmezi instinctul si sa il alegi pe cel care iti incanta cel mai tare simturile si astfel musafirii tai vor fi uimiti.





Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-04-10 Vizualizari: 3396


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Vinul potrivit la masa potrivita, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro