193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Gateste mai bine in noul an apeland si la trucuri culinare d...

Gateste mai bine in noul an apeland si la trucuri culinare de succes!

      Trimite pe mail Printeaza
Gateste mai bine in noul an apeland si la trucuri culinare de succes!
1. Scapati de grasimile suplimentare din preparatele voastre culinare adaugand la gatit frunze mari de varza verde. Dupa un scurt clocot, aceste frunze pot fi indepartate, ele reusind sa absoarba mult din excesul de grasime din supa, ciorba, tocanita sau orice alt preparat gatim noi.

2. Secretul unei salate de exceptie, a unui preparat la cuptor delicios si a altor feluri de mancare care necesita un sos, o marinata sau un amestec oarecare de condimente este ca ingredientele sa fie lasate suficient timp in acest sos mai inainte de a se gati. Fie depuse la rece, fie la temperatura camerei, dupa caz, preparatul final va castiga foarte mult in gust si arome atunci cand nu ne grabim cu prepararea sosului ori a amestecului de condimente.

3. Ouale crude nu se mentin pentru multa vreme la frigider si de aceea nici nu ne permitam sa cumparam multe oua chiar si atunci cand acestea sunt foarte proaspete. Se poate totusi prelungi durata de viata a oualor din frigider daca le depunem aici in recipient inchis ermetic pe un strat de sare mare de bucatarie.

4. Cine a probat deja sucul de citrice pentru prepararea unui piure sau a unui pilaf de zile mari stie ca astfel ai mare succes la gatit, mai nou existand propuneri foarte atragatoare pentru a se folosi si ceaiul verde, anumite sucuri de legume sau alte lichide inedite la gatitul zilnic. Cam toate acestea sunt si pline de vitamine si minerale si nu se poate spune ca nu e o alternativa sanatoasa la metodele traditionale de gatit.

5. Otetul balsamic si sucul proaspat de lamaie au mare succes in bucataria occidentala, mai nou si romanii apeland des la aceste doua ingrediente de succes. Secretul lor este simplu: atunci cand le folosim la gatit vom folosi de asemenea si mai putina sare si se intelege acum si de ce merita sa le luam in considerare mai des pentru preparatele noastre favorite.

6. Sucul de lamaie in apa calda indeparteaza foarte rapid mirosurile mai grele pe care le mai poate avea carnea, pestele sau legumele care emana mirosul specific de sulf.

7. Toate legumele ar trebui mai intai de orice gatite la abur pentru a face prepararea lor ulterioara mult mai facila. Se reduc astfel timpii de gatit, iar legumele vor avea un gust mult mai bun.

8. Ciupercile isi pastreaza bine prospetimea daca sunt tinute in hartie de bucatarie la frigider.

9. Branzeturile de asemenea se pastreaza mai proaspete la rece daca le tinem intr-un recipient inchis ermetic cu putin zahar alaturi.

10. Vinul este un ingredient excelent pentru gatitul de succes si de asemenea bauturile spirtoase sau chiar si berea. Nu folositi totusi niciodata decat bauturi de cea mai buna calitate chiar si daca ingredientele alese sunt relativ ieftine si nu par sa merite o asemenea "cinste". Alaturi de celelalte alimente, vinul insusi este considerat ca un plus pentru sanatatea noastra si de aceea nu e indicat sa apelam la produse alcoolice de slaba calitate.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2012-01-06 Vizualizari: 5765


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gateste mai bine in noul an apeland si la trucuri culinare de succes!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro