193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi ...» Lifestyl...» Sfaturi sanatoase de gatit preluate din bucataria mediterane...

Sfaturi sanatoase de gatit preluate din bucataria mediteraneana

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi sanatoase de gatit preluate din bucataria mediteraneana
Una dintre cele mai sanatoase scoli culinare din intreaga lume, bucataria mediteraneana ne poate oferi multe sfaturi culinare de succes, dintre acestea de folos pentru noi putand fi si urmatoarea selectie de secrete culinare ale celebrei diete mediteraneene:

1. La masa se poate servi orice se doreste atat timp cat preparatele sunt gatite cu ingrediente naturale si proaspete si nu cu produse procesate.

2. Spre deosebire de bucataria franceza, in bucataria mediteraneana untul este aproape absent, aici uleiul de masline fiind regele alimentelor si inlocuind adesea si untul sau grasimea pentru gatit.

3. Legumele cat mai proaspete si condimentele de asemenea proaspete sunt unul dintre punctele tari ale bucatariei mediteraneene. Pentru a beneficia tot anul de asemenea condimente proaspete puteti profita si de oferta din magazinele alimentare romanesti unde, contra unor preturi derizorii, va puteti procura plante-condiment in ghiveci plecand de la rozmarin si pana la coriandru.

4. Carnea nu este foarte prezenta in meniurile mediteraneene, cel putin la o prima vedere. In realitate insa se poate apela chiar si zilnic la carne, dar numai in cantitati mici si doar din cele mai proaspete surse.

5. Pastele fainoase se stie ca fac parte din meniurile unei diete mediteraneene, dar separat de acestea si legumele boabe sunt nelipsite de la aceasta dieta de succes. Mazare, naut, fasole alba sau alte legume boabe apar destul de des la mesele europenilor din sudul continentului insa nu prea se face mare tam-tam pe acest subiect.

6. Cerealele boabe sunt de asemenea o parte importanta la o dieta mediteraneana a la carte, aici aparand mai nou si hrisca si quinoa ca ingrediente foarte sanatoase si pline de nutrimente pentru orice tip de dieta de intretinere din zilele noastre.

7. Legumele sunt prezente in proportie mare cam in orice traditie culinara de pe glob insa fructele apar mai ales la dieta mediteraneana ca ingrediente de mare succes pentru cele mai variate preparate. Piata agro-alimentara este si foarte bine aprovizionata in tarile cu pricina si de aici si buna diversitate si plusul de sanatate obtinut si prin consumul de fructe.

8. Pestele si carnea de pasare sunt de asemenea prezente mai peste tot unde se mananca sanatos, dar in zona mediteraneana un loc special il oupa si fructele de mare, adesea preferate chiar si inaintea meselor de peste sau cele cu carne de pasare.

9. La prepararea meselor in bucataria mediteraneana se pune un mare accent nu pe sosurile complexe pe care le promoveaza vecinii lor din Franta ci mai ales pe sosuri simple si sanatoase care vor fragezi cam toate ingredientele culinare si vor da si un plus de gust si arome la final.

10. In sfarsit, vinul rosu, atat de cunoscut peste tot pentru bogatia sa de antioxidanti este luat foarte in serios in zona mediteraneana, aici fiind adesea promovate soiuri de vin rosu special create pentru a suplimenta o dieta echilibrata si nicidecum pentru a acompania mesele de carne sau cine stie ce alte preparate grele si pline de grasimi sau de zahar.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2012-01-13 Vizualizari: 2912


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi sanatoase de gatit preluate din bucataria mediteraneana, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro