193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cateva sfaturi de gatit din bucataria internationala...

Cateva sfaturi de gatit din bucataria internationala

      Trimite pe mail Printeaza
Cateva sfaturi de gatit din bucataria internationala
Bucatariile traditionale din intreaga lume ne pot adesea invata multe trucuri ingenioase de gatit pe care sa le putem folosi la randul nostru cu succes, unele dintre acestea putand sa surprinda prin simplitatea si gradul lor ridicat de eficienta, iar altele facandu-ne sa stam mai mult pe ganduri inainte de a le pune in practica.

1. Italienii, de exemplu, sunt celebri pentru folosirea pe scara larga a uleiului de masline insa am aflat de o bucata de vreme si noi, romanii, ca nici macar italienii nu risipesc uleiul de masline extravirgin pentru gatitul la temperaturi inalte ci doar pentru salate si alte preparate reci.

2. Mai practici decat alte popoare atunci cand vine vorba de gatit, americanii separa galbenusul de ou spargand pur si simplu oul in palma si lasand apoi tot albusul sa se prelinga printre degete intr-o farfurie adanca.

3. Romanii separa usor ouale fierte de cele crude rotind rapid fiecare ou pe o suprafata plata si dand deoparte pe cele care se rotesc repede de cele care abia se misca. Cele care se invart mai repede sunt desigur ouale fierte.

4. In Franta, bananele mai trecute sunt ajutate sa revina la o culoare vie, naturala, plasandu-se cu tot cu coaja intr-un bol cu apa foarte rece pentru o jumatate de ora. Dupa aceasta se pot decoji si pot fi folosite la salate si alte preparate ca si cum ar fi foarte proaspete.

5. In bucataria asiatica, uneori se poate condimenta la alegere si painea atunci cand se serveste o supa sau o ciorba fierbinte, in acest fel preparatul capatand un plus de savoare.

6. Scandinavii pot separa grasimea saturata dintr-un preparat lichid punand aici cuburi de gheata si apoi aruncandu-le, gheata atragand ca un magnet toata grasimea nociva si lasand preparatul mai usor si mai sanatos pentru noi.

7. Tot asiaticii reusesc sa aprecieze foarte exact cantitatea de orez necesara pentru pilaful de orez destinand cate 1/2 cana de orez crud pentru fiecare persoana care va servi masa. 2 persoane au nevoie de 1 cana, 4 persoane de 2 cani si asa mai departe.

8. In tarile sud-americane preparatele dulci care necesita cate o lingura de suc de citrice sau alt fruct pot primi alternativ cuburi de gheata preparate din acelasi suc de fructe. Astfel, un cub de gheata din suc de portocale este echivalentul unei linguri de suc de portocale.

9. Slavii folosesc adesea frunze de dafin atunci cand prepara mese pe baza de varza pentru a indeparta mai eficient mirosul greu de varza fiarta pe durata gatitului. Aceasta metoda merge de fapt si atunci cand se gatesc si alte legume inrudite cu varza si care emana un miros mai greu de sulf.

10. Daca romanii stiu ca trebuie sa tii cartofii curatati de coaja in apa rece pentru a nu se innegri, atunci ei pot afla de la nemti ca e nevoie si de o felie de paine plasata pe suprafata apei pentru ca procesul de innegrire sa fie complet stopat daca se lasa cartofii in asteptare pentru mai multa vreme.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2012-01-16 Vizualizari: 6886


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cateva sfaturi de gatit din bucataria internationala, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro