193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Reduceti riscul aparitiei bacteriilor

Reduceti riscul aparitiei bacteriilor

      Trimite pe mail Printeaza
Reduceti riscul aparitiei bacteriilor
Gatitul este o arta in sine, dar foarte important pe tot parcursul savarsirii acestei activitati este si atentia crescuta la modalitatile cele mai la indemana de prevenire a riscurilor cauzate de inmultirea bacteriilor si raspandirea lor in spatiul de locuit. Chiar noi putem fi purtatorii de microbi in cele mai multe cazuri daca nu ne spalam suficient de bine pe maini sau daca evitam sapunul si apa calda si ne multumim doar cu un spalat de forma.

Atunci cand ne aflam in bucatarie si dorim sa gatim cat mai bine trebuie sa respectam cateva reguli care ajuta foarte mult la mentinerea unui grad de curatenie adecvat acestui proces. Mai intai de toate se recomanda o atentie marita la prepararea carnii si a produselor din carne. Carnea contine probabil cel mai mare numar de bacterii daunatoare care se pot raspandi foarte usor daca intra in contact cu alte feluri de mancare deja gatite sau pregatite alaturat pentru masa.

Nu e bine deci sa tinem carnea cruda alaturi de alte alimente. Daca am taiat sau curatat carnea intr-un loc atunci nu vom folosi nici acelasi cutit si nici acelasi fund de taiat pentru restul produselor pe care dorim sa le preparam decat dupa ce am spalat bine mai intai aceste ustensile. Daca mai ramane carne pe care dorim sa o depozitam atunci aceasta se va aseza separat in congelator, pe raftul de jos, pentru a nu contamina celelalte alimente prin scurgeri de sange.

Apa calda este intotdeauna de mare folos atunci cand gatim, iar daca nu o avem la dispozitie sau daca nu e suficient de fierbinte nu e deloc o idee rea sa incalzim din timp intr-o oala curata si incapatoare apa necesara spalarii si clatirii alimentelor. Pentru fiecare produs folosit la prepararea felurilor de mancare este necesar un recipient separat si curat astfel incat lucrurile sa decurga de o maniera nu doar igienica, dar si foarte placuta din punct de vedere estetic.

La final nu uitati sa spalati tot cu apa foarte fierbinte si detergent de bucatarie toate ustensilele folosite la gatit si sa le lasati la scurgere intr-un loc special destinat acestei operatii. Daca ati gatit felurile de mancare la temperaturi ridicate nu e cazul sa va mai temeti de bacterii, dar sa nu uitam ca acestea pot totusi rezista fie prin ustensilele folosite la gatit si necuratate corespunzator, fie prin prosoapele si buretii de bucatarie folositi inadecvat. De aceea fierberea si dezinfectarea lor periodica este puternic recomandata.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-04-13 Vizualizari: 2261


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Reduceti riscul aparitiei bacteriilor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro