193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Mierea de albine ca ingredient culinar

Mierea de albine ca ingredient culinar

      Trimite pe mail Printeaza
Mierea de albine ca ingredient culinar
Iarna sau vara, mierea de albine nu trebuie omisa din meniul nostru zilnic, putandu-se folosi fara probleme si ca indulcitor, dar si ca ingredient culinar si putand sa fie depozitata fara probleme pentru perioade lungi de vreme fie intr-un loc intunecat si ceva mai racoros, fie chiar si la frigider, daca asa se doreste.

Mierea de albine cristalizata nu este deloc periculoasa pentru gatit si poate fi adusa usor la o stare lichida prin expunere la temperatura camerei, dar nu trebuie lasata la temperaturi inalte cata vreme se afla in stare cristalizata deoarece asa se produce caramelizarea zaharului si se pot altera serios proprietatile benefice ale acestui aliment.

Intrucat mierea de albine este de doua ori mai dulce decat zaharul alb rafinat, retetele culinare alese de noi trebuie sa fie special gandite pentru acest ingredient, alternativ putandu-se folosi doar jumatate din cantitatea de zahar sugerata sau uneori chiar si mai putin daca mierea de albine este foarte dulce. Este si economic si va fi si mai sanatos pentru noi asa.

La gatit, mierea de albine daca cele mai bune rezultate fie adaugata ca indulcitor in bauturile calde (dar nu fierbinti), fie folosita la preparatele facute la cuptor (adaugata insa inspre finalul retetei culinare si scazandu-se temperatura din cuptor cu macar 10-15 grade). Mierea de albine nu reactioneaza pozitiv la temperaturile prea ridicate, fiind de aceea necesara atentia noastra in acest sens pentru a ne bucura din plin de aportul de nutrimente prezenti in acest aliment valoros.

Folosita ca ingredient culinar, mierea de albine se va impaca minunat cu uleiurile vegetale, fiind o idee buna sa tinem la indemana un spray cu ulei de masline sau de floarea-soarelui cu care sa stropim fin atat recipientele cat si ustensilele de masurat pentru a incuraja astfel mierea de albine sa se scurga usor dintr-un loc in altul.

Intrucat este un aliment totusi acid, mierea de albine se impaca de asemenea bine la gatit cu bicarbonatul de sodiu, nefiind totusi nevoie decat de cantitati infime din acest ingredient pentru a se neutraliza corect aciditatea mierii de albine. Prin adaugarea bicarbonatului de sodiu la mierea de albine lichida, se va preveni si arderea accidentala a zaharului din miere si astfel e intru totul util sa folosim constant bicarbonat de sodiu in cantitati foarte mici pentru a gati mai eficient cu miere de albine.

Toate produsele gatite cu miere de albine au o durata de viata ceva mai mare decat daca nu s-ar folosi mierea de albine si de aceea se poate apela la acest ingredient de fiecare data cand ne dorim sa gatim pentru macar 3 zile in avand, in acest fel preparatele noastra ramanand suficient de proaspete chiar si dupa trecerea a mai multor zile.

Poate surprinzator pentru unii dintre voi, mierea de albine este considerata un ingredient de mare succes si la prepararea de piure, omlete, vinegrete sau sosuri usoare, in acest mod potentialul sau in plan culinar fiind net crescut, iar rezultatele la gatit dintre cele mai bune. Cu adevarat un aliment deosebit, mierea de albine nu trebuie uitata la gatit, nefiind recomandate excesele, dar incurajandu-se totusi si introducerea sa ca ingredient culinar la macar 2-3 mese pe saptamana, fie si daca e vorba doar despre indulcirea unor bauturi preferate mai mult de noi.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2012-02-06 Vizualizari: 3100


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Mierea de albine ca ingredient culinar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro