193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cateva trucuri bune de gatit, menite sa reduca caloriile zil...

Cateva trucuri bune de gatit, menite sa reduca caloriile zilnice de la dieta voastra

      Trimite pe mail Printeaza
Cateva trucuri bune de gatit, menite sa reduca caloriile zilnice de la dieta voastra
Alimentele sarace in calorii sunt in trendul alimentar al ultimilor ani si inca pe buna dreptate datorita ajutorului nepretuit pe care il pot oferi pentru mentinerea unei bune greutati corporale, dar multa lume a inceput sa se planga deja de faptul ca nu intotdeauna astfel de alimente pot fi si introduse in retete gustoase, bucatarul fiind astfel fortat sa apeleze si la zahar, grasimi sau sare, adica la ingrediente deloc sanatoase pentru organismul uman.

Maestrii culinari ne ofera insa solutii excelente si in aceasta privinta, ei recomandandu-ne sa apelam la substitute mai sanatoase pentru a reduce caloriile in meniurile zilnice, dar si pentru a adauga un plus de nutrimente foarte valoroase si de bun augur pentru starea noastra de sanatate. In acest mod, se vor obtine preparate gustoase chiar si cu alimentele mai sarace in calorii, care la final ne vor imbia la fel de mult prin gustul si aroma lor ca si mancarurile consistente si pline de calorii.

1. Laptele nedegresat, asa cum il procuram de la tarani, este plin de grasimi, si va fi de folos pentru copii si adolescenti, daca este procurat din surse sigure si certificate, dar altfel laptele degresat ramane o alternativa mult mai sanatoasa pentru prepararea unui piure de cartofi, a unui pilaf de orez ori pentru diverse prajituri si copturi de casa.

2. Smantana si frisca de origine animala sunt foarte gustoase si imbietoare, dar nicidecum sanatoase, putand sa fie consumate doar ocazional. Alternativa lor sanatoasa ramane iaurtul simplu sau iaurtul dulce, un bucatar priceput facand minuni la gatit chiar si atunci cand nu gateste cu frisca sau smantana.

3. Carnea tocata, atat de gustata de multa lume datorita preparatelor delicioase care pot fi gatite cu ajutorul ei, nu este deloc sanatoasa pentru noi, dar vom continua sa o consumam des in absenta unor solutii de compromis. Carnea tocata se poate totusi procesa pe loc, la macelarie, iar daca vom alege mai degraba felii de carne de curcan, vita ori chiar si carne de porc, dar fara grasime, atunci si bucatele noastre vor fi cu ceva mai sanatoase decat inainte.

4. Ouale sunt sanatoase si chiar si medicii le recomanda pentru consumul zilnic, dar nu si celor care au colesterolul mare. De aceea, se pot folosi mai des albusurile de la oua pentru prepararea de mese mai sarace in calorii, iar oul intreg se poate consuma si acesta, dar ceva mai rar.

5. Maioneza este de asemenea un ingredient delicios care poate fi preparat si acasa, dar nu este insa si sanatoasa pentru noi. Au aparut totusi in comert si variante destul de gustoase de maioneza saraca in grasimi, iar daca nici acestea nu va convin atunci preparati-va singuri o pasta din boabe de mustar si folositi-o pe aceasta la gatit deoarece este net superioara maionezei prin proprietatile sale nutritive.

6. Otetul alimentar alb nu e nici acesta considerat in prezent ca un ingredient sanatos, putand sa genereze boli de piele si chiar sa produca inflamatii in organism. Alternativele sale sanatoase sunt otetul balsamic, putin cam scump, dar si zeama proaspata de lamaie, care e si ieftina si e si foarte sanatoasa.

7. Ciocolata este de asemenea gustoasa si dorita des la masa, dar nu toate sortimentele de ciocolata din comert sunt si recomandate pentru gatit. In mod alternativ, se poate apela la pudra organica de cacao sau oricum la pudra de cacao naturala, aceasta alegere fiind mult mai sanatoasa pentru preparatele voastre favorite.

8. Sarea nu ajuta deloc la mentinerea unei sanatati bune, dar in prezent se poate apela mai des la sarea cu potasiu si nu cu sodiu, la sarea de usturoi sau la sarea de mare, toate alternative excelente mai ales daca nu crestem cantitatile de sare folosite zilnic la gatit.

9. Zaharul este unul dintre marile pericole pentru greutatea si sanatatea noastra insa mai nou au aparut substitute naturale excelente pentru zahar, unele cu zero calorii, iar altele cu foarte putine calorii. Extractul din stevie dulce, siropul organic de yacon, turbinado sau chiar si mierea de albine sunt mai sanatoase de zeci de ori decat zaharul rafinat obisnuit.

10. In sfarsit, sosurile cu zeama de carne, grasimi diverse, unt, maioneza sau alte ingrediente grele ar trebui inlocuite mai des cu sos de rosii, sosuri dulci-acrisoare din citrice si fructe sau alte sosuri usoare, acestea fiind si mai sarace in calorii, dar si mult mai sanatoase.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2012-02-27 Vizualizari: 5470


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cateva trucuri bune de gatit, menite sa reduca caloriile zilnice de la dieta voastra, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"In societatea noastra "fericirea" este un produs de casa!"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro