193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi ...» Lifestyl...» Meniurile pline de culoare aduc sanatate si voie buna pentru...

Meniurile pline de culoare aduc sanatate si voie buna pentru toata lumea!

      Trimite pe mail Printeaza
Meniurile pline de culoare aduc sanatate si voie buna pentru toata lumea!
Culorile vii la masa nu pot fi neglijate atunci cand urmarim sa intretinem o stare de bine si mult dinamism in viata noastra, mai toate alimentele pline de culoare fiind in egala masura si pline de nutrimente, si incarcate cu antioxidanti foarte utili pentru intretinerea sanatatii noastre.

Consumate zilnic, astfel de alimente pline de culoare ne pot ajuta sa depasim mai usor stresul si boala si ne vor schimba garantat dispozitia inspre bine atat inainte de servirea mesei cat si la final, cand ne vom putea ridica energizati pentru a ne desfasura activitatile noastre obisnuite in conditii optime.

Verde
Mesele pline de zarzavaturi, salate si alte alimente care includ verdele in toate nuantele sale sunt foarte recomandate pentru prevenirea bolilor, a cancerului in mod special, dar si a diabetului si bolilor sistemului nervos. Surse excelente si de vitamine si antioxidanti, alimentele de culoare verde vor fi cel mai bine asimilate la pranz, cand organismul este deja obosit si are nevoie de energii proaspete.

Galben si portocaliu
Bogate in caroteni si alti antioxidanti puternici, alimentele pline de galben si/sau portocaliu ofera protectie crescuta impotriva bolii si ajuta mult la sanatatea sistemului circulator si stimularea imunitatii naturale. Citrice, morcovi, pere, mango si multe alte astfel de alimente pot fi servite pe tot parcursul zilei, in cantitati moderate si chiar si mai mari, dar daca se exagereaza exista si riscul colorarii temporare a pielii inspre portocaliu, care isi va reveni la culoarea normala daca se reduce consumul de astfel de produse.

Alb
Ceapa, usturoiul, ciupercile, conopida, varza alba, sparanghelul si alte alimente colorate in alb sunt foarte buni adjuvanti in lupta contra infectiilor si vor proteja pe aceasta cale organismul de o serie de boli care se pot instala mai usor in prezenta unor infectii grave din organism. Multi dintre compusii din alimentele de culoare alba sunt folositi in prezent si la prepararea de medicamente eficiente, dar aportul lor la dieta va fi mereu necesar.

Rosu
Licopina, vitamine si minerale diverse si alti compusi buni pentru sanatate pot fi obtinuti din alimentele colorate in rosu, acestea de asemenea prevenind cancerul si multe dintre inflamatiile organismului. Plecand de la rosii si ardei grasi si pana la struguri, ceapa rosie, varza rosie sau pepene, toate sunt bine de introdus in cantitati crescute la diete pentru efecte dintre cele mai benefice asupra sanatatii noastre.

Albastru
Nu in ultimul rand, grupa alimentelor colorate in albastru nu trebuie ignorata deoarece va oferi multe substante benefice pentru sanatatea inimii, prevenind in acelasi timp si efectele imbatranirii si degradarii organismului. Prunele, strugurii violeti, murele, afinele etc. ar trebui consumate zilnic, in cantitati mici, pentru efecte dintre cele mai bune asupra intregului organism.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2012-03-09 Vizualizari: 2154


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Meniurile pline de culoare aduc sanatate si voie buna pentru toata lumea!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro